Královédvorská ZOO se připravuje na otevření místního safari

25. září 2010

(ČTK) - Šanci vidět zebry, antilopy a další exotická zvířata ve volné přírodě budou mít od 1. května návštěvníci zoologické zahrady ve Dvoře Králové nad Labem. Zahrada letos již počtrnácté zpřístupní areál safari, kterým návštěvníci projíždějí vyhlídkovými autobusy a mohou z bezprostřední blízkosti sledovat stáda kopytníků a hejna ptáků.

Ve vlastním safari bude letos k vidění 184 zvířat, z toho zhruba šedesát ptáků, řekla ČTK ředitelka zoo Dana Holečková.
Pracovníci zahrady dnes pokračovali ve vypouštění zvířat do areálu safari i do volných výběhů. Ty obklopují pavilony zahrady a umožňují lidem procházet za ploty a vodními příkopy a sledovat zvířata.
Zvířata se podle ředitelky do výběhů i do safari viditelně těšila. Kuriózní letos je, že stromy v safari ještě nemají listy, takže oproti plné sezoně je na zvířata skvěle vidět, protože se nemohou skrývat v lese či v keřích, řekla Holečková.
Několik kilometrů dlouhá projížďka takzvanými safari busy je v ceně prohlídky královédvorské zoo a patří mezi vyhledávané atrakce. Zoologická zahrada v letní sezoně pořádá i noční safari, při kterém autobusy s návštěvníky míří mezi exotická zvířata po setmění. Areál safari zabírá zhruba 27 hektarů.
Královédvorská zoo chová na 2600 zvířat, zaměřuje se především na chov afrických zvířat. Pro návštěvníky jsou připraveny i specializované pavilony, například vodní a ptačí svět.

Spustit audio