Krkonoše hlásí vydařenou sezónu. Přijel rekordní počet turistů, především domácích

Horská centra v Krkonoších hlásí za letní sezónu nadprůměrnou návštěvnost. Vrátili se hlavně čeští turisté, kteří dali přednost dovolené na horách před dovolenou v cizině. Vyšší návštěvnost ovlivnilo hlavně velmi vydařené počasí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Krkonoše - pramen Labe

Krkonoše - pramen Labe | Foto: KRNAP, Kamila Antošová

Dny plné sluníčka a nadprůměrné teploty, a to dokonce i na hřebenech hor, lákaly do našich nejvyšších hor turisty po celé léto. Přijížděli lidé ze všech koutů republiky. Naopak ubylo cizinců.

Lanovkami se svezlo už přes 200 tisíc pasažérů. Například Skiresort Černá hora Pec hlásí návštěvnost o 15 procent vyšší než loni, podstatně víc turistů zavítalo také do Špindlerova Mlýna.

Přehrát

00:00 / 00:00

Krkonoše mají za sebou úspěšnou turistickou sezónu. Natáčela tam Kateřina Kohoutová

„Obsazenost je 80 procent, ještě jsou volná místa. Turisté přijíždějí užít si konce prázdnin, krásného počasí,“ potvrzuje Lucie Jandurová ze špindlerovského infocentra a dodává, že pokud vydrží pěkné počasí, hory budou plné i na podzim:

„Září ještě láká, Krkonoše jsou vždy překrásně zbarvené a je co obdivovat. Ovšem to přijíždějí spíš rodiny bez dětí, které musí chodit do školy.“

„Když je hezky, tak je úplně plno. V září už ale nejde většinou o týdenní pobyty, ale spíš o prodloužené víkendy,“ tvrdí majitel penzionu v hořejším Vrchlabí Jan Imlauf.

Letní sezóna končí, ale turisté si už nyní rezervují místa na zimu či příští léto.

Kateřina Kohoutová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme