Město Hradec Králové postaví novou cyklistickou stezku.

25. září 2010

(ČRo HK) Cyklistická stezka bude napojena na stávající trasu v Jungmannově ulici a povede k hypermarketu Tesco. Výběrové řízení na tuto stavbu vyhrála firma Silnice, a.s. z Hradce Králové. Celkové náklady z rozpočtu města jsou přes 846 tisíc korun. Stavební práce budou zahájeny v květnu a předpokládaný termín dokončení je v srpnu letošního roku, řekl primátor Hradce Králové Oldřich Vlasák.

Hradec Králové díky své poloze a členění byl vždy městem cyklistů. Je zde 28,6 km stávajících cyklistických komunikací. Jen v minulém roce magistrát vynaložil na stavbu nových tras, opravu stávajících a na drobné úpravy téměř 7 097 tisíc korun.
Cyklistickou dopravu ve městě tvoříme velmi koncepčně podle generelu cyklistických tras. Naším záměrem je realizovat především stezky, které doplní stávající systém. V letošním roce budeme stavět společnou stezku pro chodce a cyklisty v ulici Víta Nejedlého, cyklistické trasy v ulici Náhon a připravujme také cyklistickou stezku kolem letního kina, řekl primátor Vlasák.

Spustit audio