Na Jičínsku zemřely dvě ženy v sauně, nemohly se dostat ven

17. duben 2017

Při saunování zemřely v sobotu večer v místní části Jičína Robousích dvě ženy. Podle prvotních informací se v sauně zlomila klika u dveří a ženy tam zůstaly uvězněny. Pokusily se také rozbít ve dveřích okénko, což se jim ale nepodařilo, informovala policejní mluvčí Iva Kormošová.

„Matka s dcerou ve věku 65 a 45 let se saunovaly u svých známých v zahrádkářské kolonii. Majitelce sauny se zdálo, že ženy dlouho nevycházejí, šla je zkontrolovat a našla je ležící na zemi. Přivolaní záchranáři mohli už jen konstatovat smrt," uvedla Kormošová.

Kriminalisté nařídili soudní pitvu. Zda šlo o trestný čin, nebo nešťastnou událost, zatím policisté, kteří událost vyšetřují, nezjistili. Konkrétnější informace by mohli mít v následujících dnech, řekla policejní mluvčí Alena Kacálková.

„Kriminalisté zahájili šetření ve věci úmrtí dvou žen. Jejich prověřování by mělo vyvrátit, nebo potvrdit, zda vůbec došlo k nějakému trestnému činu. Stejně tak se může jednat o nešťastnou událost. Jejich úkolem je všechny okolnosti prověřit," dodala mluvčí.

zdroj: ČTK
Spustit audio