Na letní tábory vyrazí v Královéhradeckém kraji o prázdninách 15 000 dětí. Hygienici mají napilno

12. červenec 2017

Přes 15 tisíc dětí bude v Královéhradeckém kraji trávit prázdniny na některém z letních táborů. Těch hygienici na začátku týdne registrovali celkem 180 a tak v průběhu prázdnin vyráží prakticky každý den na pravidelné kontroly. Na jednu z nich vyrazil spolu s pracovníky Krajské hygienické správy i náš reportér Václav Pilný.

S pracovnicemi Krajské hygienické stanice v Hradci Králové vyrážíme na kontrolu tábora ve Velkém Vřešťově.

Hana Rösslová upřesňuje, na co se bude kontrola zaměřovat: „Na táboře se budeme zaměřovat na stravování, na ubytování dětí, kontrolu hygienického zařízení a zdravotnické dokumentace."

Čtěte také

Jak složité je udržet ty hygienické podmínky na letním táboře, který je vlastně prakticky v takových polních podmínkách?

Letní tábor

„Je to dost složité, Ty začátky jsou zapomenuty, ty kartáčky v koupelnách. Tohle máme vyřešeno, takže každé dítě má přiděleno své číslo a hned vidíme, kdo zapomene kartáček a kdo to tam nechal," říká o dodržování hygienických podmínek Jaroslav Škop, vedoucí tábora Přátelství ve Velkém Vřešťově.

Kontrola dospěla ke konci. Jak tedy tábor Přátelství obstál?

„Při kontrole nebyly zjištěny žádné závady. Ani ve stravování, ve zdravotnické dokumentaci, ani v ubytování dětí," říká Hana Rösslová.

Spustit audio