Nová Paka chystá prodej stavebních parcel pro rodinné domy. Je o ně obrovský zájem

10. říjen 2017

Historicky zřejmě největší zájem o připravované pozemky pro stavbu rodinných domů zaznamená nyní Nová Paka. Stavby mají vyrůst na okraji města, protože místa v centru jsou už v podstatě vyčerpaná. Pokud zájem lidí o parcely poroste bude muset radnice nakonec přistoupit k obálkové metodě a nebo k dražbě.

V lokalitě zvané Vlkov má vyrůst celkem 18 rodinných domů. Zájem lidí radní překvapil.

„Je paradoxní, že parcely ještě nejsou na světě, nejsou zasíťovány a už mají na světě zájemce. Na některé je jich dokonce víc. Pak bychom přistoupili k obálkové metodě nebo dražbě," tvrdí novopacký místostarosta Milan Pospíšil ze Sdružení sportovci pro Novou Paku. A dodává, že se zájemci stále hlásí.

Čtěte také

„Na některé parcely jich je i více, třeba dva tři na jednu parcelu. Většina těch zájemců někde bydlí, ale chtějí z bytu do domu, nebo bydlí v domě s rodiči a chtějí mít vlastní bydlení," potvrzuje Irena Grimová z majetkového odboru.

Podle ní lidi láká hlavně to, že si město nestanovilo žádné požadavky, jak by domy měly vypadat.

To znamená, že tu můžou vyrůst roubené domy, patrové stavby nebo naopak přízemní bungalovy.

Bagr (ilustrační foto)

Největší poptávka je zatím mezi místními. „Takových 95 procent jsou novopačtí. A zbytek je z blízkého okolí," doplňuje Irena Grimová.

Lokalita Vlkov stojí na okraji města. V centru Nové Paky už jsou stavební parcely podle Milana Pospíšila vyčerpané: „Musíme se dostat na periferii, je to tam takový mírný jižní svah, blízko do přírody. A není to zase tak daleko do centra města. Je tam možné dojíždět, blízko je i autobusová zastávka."

Pozemky by měly být zasíťovány do léta příští roku a po té by případní zájemci mohli hned začít se stavbou.

Spustit audio