Novopacký bazén letos nenabídne lidem venkovní vodní atrakce. Proč?

24. květen 2017

Novopacká radnice počítala s tím, že už letos by měli mít návštěvníci k dispozici všechny plánované letní atrakce. Ale nebude tomu tak. Město má podle starosty potřebné peníze ve výši 14 milionů korun připravené, ale se stavbou se před sezonou nestihlo začít. Dokončené venkovní části by se tak lidé mohli dočkat až za rok.

Léto se blíží a s ním i koupací sezona. Novopačtí si ale letos vodních hrátek u městského bazénu užívat nebudou. Radnice bude teprve nyní vypisovat soutěž na dodavatele.

„Když si spočítáme všechny časové úseky z hlediska výběrového řízení, z hlediska realizace, ale i z hlediska následných správních postupů, tak to znamená, že tam bude nějaké hygienické měření a další aspekty, tak nám to vychází, že abychom začínali někdy ke konci léta. A to už malinko postrádá smysl," vysvětluje novopacký starosta Josef Cogan za Starostové a nezávislí.

Čtěte také

Přitom s několikatýdenním zpožděním otvírali i krytý bazén. Termín dokončení se neustále posouval. Čekalo se například na dodávku vířivky.

„Vidím, že ji instalujeme tak někdy v lednu, protože to je výrobek, který se pro nás vyrábí a připravuje. A myslím si, že ta firma to nestihne, díky tomu, že teď před Vánocemi je shon. Tam cítím, že máme trošičku problém," vysvětloval tehdy důvod zpoždění stavby místostarosta Pavel Bouchner ze sdružení Sportovci pro Novou Paku.

Koupališti Flošna v Hradci Králové

Stavební dělníci by s pracemi na venkovní části měli podle starosty začít po skončení letošní letní sezóny: „Začneme tu akci realizovat někdy v září, tak, aby všechny venkovní a zemní práce byly hotové třeba do zimy. Pak by se to dočista dokončilo do jara."

Venkovní část bude určena především pro rodiny a děti. Vyrůst tady má bazén, velké brouzdaliště a vířivka. Ta bude postavena jako první a mohla by začít fungovat buď na konci letošního roku, nebo začátkem ledna.

„My počítáme, že bychom se chtěli pokusit otevřít už někdy v zimě, tam bude ten efekt největší," dodává novopacký starosta Josef Cogan.

Konečný termín otevření venkovní části bazénu radní zatím neznají, ale příští léto už by prý fungovat měla.

Spustit audio