Premiéra Richarda Müllera na festivalu Rock for People. V Hradci Králové mu tleskaly i důchodkyně

4. červenec 2016

V Hradci Králové začal festival Rock for People. 22. ročník hudebního svátku láká především na zahraniční interprety jako The Offspring nebo Masive Attack. Už tradičně ale festival nabízí i české a slovenské interprety. Začátek Rock for People sledoval i reportér Českého rozhlasu.

Do festivalparku v Hradci Králové proudí davy lidí.

„Úplně pohodovej fesťáček. Spousta klidu. Člověk si najde své odpočinkové zóny, svoji kapelu. A když to není zrovna hudba, tak ty atrakce, které tady jsou k tomu, to je úplně dokonalý. Já nemám vytipované nic. Vždycky chodím po těch menších pódiích," takhle se na festival hned po příchodu těšil Milan Pirkl z nedalekých Holic.

Fanoušci jsou tu ale ze všech koutů Česka a také ze zahraničí. Podle pořadatelů by sem mělo do úterka dorazit přes 30 tisíc lidí.

Čtěte také

To, že je Rock for People festivalem všech generací dokazuje i koncert Richarda Müllera.

Na něj dorazila a skupinka seniorů, včetně Dity a Lenky: „Jo, jo. Těšíme se moc. Tak je to především pro mladý. Ale my se také rády podíváme. Klasická pro mě je, když zpívá o starým Růžičkovi. U starýho Růžičky. To je tak, co mě napadlo."

Pro slovenského zpěváka se jednalo o premiéru na hradeckém festivalu.

„Slyšel jsem o tomto festivalu už před lety. Takže vím, že je to festival s velkou tradicí. Těším se moc. Budeme hrát běžný repertoár, trošku orientovaný na takový festival tím, že to budou trošku dynamičtější skladby," prozradil Richard Müller.

Nakonec Richard Müller sklidil veliký aplaus.

Ve Festivalparku v Hradci Králové dnes na sedmi pódiích pokračuje festival Rock for People. Hlavní hvězdou programu druhého dne bude kalifornská kapela The Offspring, která zde hrála už v roce 2008. Příznivce tvrdé muziky potěší také britská metalová kapela Bullet for My Valentine nebo Five Finger Death Punch z Los Ageles.

Na festivalu Rock for People vystoupila i hvězda slovenské hudební scény Richard Müller

Žertovnou podobu punku pak nabídnou slovenští Horkýže slíže, po několika letech se na Rock for People vrátí Tři sestry a své "sado disco" rozjedou Cocotte Minute. Až kolem půlnoci se představí elektronická kapela z Brightonu The Qemists.

Návštěvníci festivalu Rock for People, který se koná do 5. července na letišti v Hradci Králové, se do festivalového areálu dostanou kyvadlovou dopravou z autobusového a vlakového nádraží. Policie v souvislosti s festivalem posílí hlídky. V okolí letiště musí řidiči počítat s dopravním omezením.

autor: ova
Spustit audio