Řidiči znovu projedou z Černého Dolu do Janských Lázní. Uzavírá se silnice v Rudníku

Po čtyřech měsících končí uzavírka silnice II/297 z Černého Dolu do Janských Lázní. Návštěvníci Janských Lázní tak budou mít opět kratší cestu do západních Krkonoš. Cestu také budou využívat řidiči, kteří pojedou od Trutnova na Vrchlabí. Dnes se totiž zcela uzavře průjezd Rudníkem po silnici I/14.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Průjezd Rudníkem na Trutnovsku v obou směrech komplikují práce na silnicích

Průjezd Rudníkem na Trutnovsku v obou směrech komplikují práce na silnicích | Foto: Hana Novotná

Stavbu za 21 milionů korun převzali zástupci Královéhradeckého kraje v neděli 31. srpna.

„Kompletní modernizace silnice II. třídy na trase Čistá, Černý Důl, Janské Lázně, Svoboda nad Úpou ve dvou úsecích o délce téměř 3 kilometry,“ popisuje úpravy manažer stavby Milan Slezák.

Přehrát

00:00 / 00:00

O konci uzavírky silnice II/297 Z Černého Dolu do Janských Lázní mluvila Hana Novotná

Komplikace na cestě mezi východními a západními Krkonošemi tím ale nekončí. Od 1. září musí řidiči počítat s celkovou uzavírkou silnice I/14 v Rudníku.

„Od 1. září je úplná uzavírka silnice, od října by se měla začít provádět obnova celých vozovek a koncem října nebo začátkem listopadu by se měly položit živičné povrchy,“ vysvětluje Miroslav Gregor z Ředitelství silnic a dálnic.

Řidiče tedy čeká řada objízdných tras. Bude možné jet přes Janské Lázně a nově obousměrně přes Fořt. Místní pak budou jezdit na speciální povolenku i do stavby.

„Místní se tam dostanou toho z titulu, že v úseku uzavírky mají trvalý pobyt, což při případných kontrolách doloží policii. A ubytovatelé, kteří ubytovávají přespolní, dostanou na každou ubytovací jednotku dvě povolenky,“ potvrzuje nezávislý starosta Rudníku Aleš Maloch.

Kompletní uzavírka silnice I/14 v Rudníku skončí 30. listopadu.


Zvětšit mapu

Hana Novotná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme