Sledovali jsme ONLINE: Sníh a silný vítr v některých krajích zkomplikovaly dopravu

Situaci na silnicích prakticky po celém Česku ráno a dopoledne komplikoval sníh a náledí. Silničářům se už podařilo zprůjezdnit dálnici D8 v obou směrech. Komunikace byla kvůli silnému sněžení a náledí uzavřená z Ústí nad Labem až na hranice s Německem. Problémy byly i v Karlovarském kraji nebo na Vysočině. Dál platí varování meteorologů - hrozí poryvy velmi silného větru a kvůli dešti se mohou zvedat hladiny horských toků.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Havarovaný kamion u nájezdu na dálnici D8 u obce Libouchec na Ústecku

Havarovaný kamion u nájezdu na dálnici D8 u obce Libouchec na Ústecku | Zdroj: ČTK

Silničářům se podařilo po několika hodinách zprovoznit D8 u hranic s Německem. Problémy ale byly i na dalších místech Ústeckého kraje. Dálnice je v horském úseku pokrytá ledem a sněhem.

V Libereckém kraji od rána nasněžilo až 5 centimetrů. Sníh leží na hlavním tahu z Jablonce přes Tanvald k hraničnímu přechodu do Polska v Harrachově. V Kořenově kvůli sněhu stojí kamiony.

Silničáři silnice pluhují a ošetřují jak chemicky, tak inertním posypem. Řidiči by měli jezdit opatrně.

K více než 60 událostem kvůli vichřici vyjeli jihočeští hasiči od pondělní půlnoci do dnešního rána. Spadané stromy komplikovaly dopravu nejvíce na Strakonicku, přímo ve Strakonicích spadlý strom poškodil dva osobní automobily.

Sníh ztěžoval cestování i na Pelhřimovsku v kopcích u obce Božejov a na Jihlavsku, kde stály v kopcích u Větrného Jeníkova kamiony. Na žádost policie vyrazily sypače i do Stonařova, kde se tvořila kluzká místa.

K nejvážnější nehodě na Vysočině došlo dnes dopoledne u Poděšína na Žďársku. Linkový autobus tam narazil do stromu. Záchranáři z místa odvezli 8 osob - 5 žen, 2 muže včetně řidiče a jedno dítě. Nikdo nebyl naštěstí zraněn vážně.

Na některých místech středních Čech sněžilo, silnice ale byly bez omezení sjízdné. Silný vítr se už proti situaci, která byla včera, uklidnil. Policisté zatím nemuseli vyjíždět k závažnějším nehodám.

Hasiči v Královéhradeckém kraji v noci vyjížděli k několika událostem kvůli poryvům větru.

Výstraha meteorologů před velmi silným větrem a záplavami platí pro celém území České republiky do středečního večera.

Výstraha před silným větrem | Foto: Český rozhlas

Výstraha před záplavami | Foto: Český rozhlas

ČRo, mkp Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme