Svátek všech divadelních ochotníků!

Jiráskův Hronov - Foto:  Jiráskův Hronov

Jiráskův HronovFoto:  Jiráskův Hronov

Pouhý jeden den zbývá do zahájení 82. ročníku celostátní přehlídky ochotnického divadla Jiráskův Hronov.

Děkovačka - Foto: Václav Malina

DěkovačkaFoto: Václav Malina

Festival amatérského divadla Jiráskův Hronov nabídne od 4. do 11. srpna 2012 divákům v hlavním programu dvě desítky inscenací.  

Jiráskův Hronov - Foto: Press kit

Jiráskův HronovFoto: Press kit

V doplňkovém programu bude k vidění dalších šest inscenací, koncerty či výstavy. 

Pořadatelé do hlavního programu zařadili nejúspěšnějších inscenace z celostátních přehlídek, jejichž většině předcházely přehlídky krajské. 

Součástí přehlídky bude také 15 tematických seminářů a dílen, do kterých je přihlášeno na 300 zájemců.  

O tom, že je na festival vše vzorně připraveno se za doprovodu ředitelky Kulturního centra Marcely Kolertové na místě přesvědčila redaktorka Jana Tomková. 

 

Festival Jiráskův Hronov klepe na dveře!

Vložit na svůj web

Pořadatelé očekávají, že do Hronova dorazí zhruba tisícovka divadelníků a dalších zhruba 900 návštěvníků.  

Festival je nejstarší divadelní přehlídkou neprofesionálního divadla v Evropě a pravděpodobně i na světě.  

Byl založen roku 1931 v Hronově, rodišti spisovatele Aloise Jiráska. 

Autor:  Jana Tomková

Nové články v rubrice

Královehradecký kraj
  Od 24.10.2014 09:50 do 11:55; v ulici Ignáta Herrmanna v obci Hradec Králové; nehoda; Střet dvou osobních, bez zranění, místo je s opatrností průjezdné, policie jede na místo.
  Od 24.10.2014 08:50 do 11:55; v ulici Brněnská v obci Hradec Králové; nehoda nákladního vozidla; střet dvou nákladních a osobního, bez zranění, místo je částečně průjezdné, policie jede na místo
  Od 24.10.2014 07:30 do 10:35; na silnici 33 v obci Hradec Králové; nehoda autobusu; Střet autobusu s osobním vozidlem - nedobrždění, bez zranění, místo je s opatrností průjezdné - blokován jeden jízdní ...

Recepty

Zapečená vinná klobása s vejci

Suroviny: 1 kg vinné klobásy, 4 vejce, 4 lžíce smetany, 2 lžíce dijonské hořčice, 2 lžíce oleje, sůl,...

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2014 Český rozhlas