Trať je nefunkční, mysleli si řidiči na Královéhradecku a s čekáním na přejezdu se netrápili

UVNITŘ VIDEO: Desítky řidičů ve čtvrtek přejely přes železniční přejezd na hlavním silničním tahu z Hradce Králové na Polsko v době, kdy blikala výstražná červená světla. U odbočky na Smiřice světla blikala zhruba čtvrt hodiny, aniž by projel vlak. Někteří řidiči tvrdili, že je trať dlouhodobě nefunkční. Podle železničního muzea Výtopna Jaroměř ale místem vlaky občas jezdí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Řidiči si na tahu mezi Hradcem a Náchodem se zapnutými světly na přejezdu hlavu nelámali

Řidiči si na tahu mezi Hradcem a Náchodem se zapnutými světly na přejezdu hlavu nelámali | Foto: Ondřej Vaňura | Zdroj: Český rozhlas

Redaktor Českého rozhlasu Ondřej Vaňura část přestupků natočil. Podle Jana Čížkovského z policejního ředitelství Královehradeckého kraje už policie kontaktovala provozovatele dopravního značení, který zjednal nápravu.

Na silnici první třídy z Hradce Králové na Náchod přejížděly přejezd osobní automobily, dodávky i kamion. „Tohle je vyřazená trať, po který se nejezdí,“ tvrdil jeden z řidičů, který si s přejezdem hlavu nelámal. A s takovým tvrzením rozhodně nebyl sám.

Přehrát

00:00 / 00:00

Světla, nesvětla, řidiči na Královehradecku se s čekáním na přejezdu netrápili

Opak je ale pravdou, trať se nepravidelně používá. „Na té železniční trati není úplně zastaven provoz. Příležitostně tam vlaky jezdit můžou. Kolegové, kteří jezdí s motoráčkem, tam v sezóně měli pravidelné jízdy,“ potvrzuje Pavel Černý ze železničního muzea Výtopna Jaroměř.

„Dochází k porušování zákona. Červené světlo svítí, řidiči by tam neměli dle zákona vjíždět,“ řekl dál Čížkovský z královehradecké policie. Natočený materiál policisté vyhodnotí a řidiče se pokusí dohledat. Ve správním řízení jim za přestupek hrozí až pětitisícová pokuta, půlroční zákaz řízení a sedm trestných bodů.

Ondřej Vaňura Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme