V autě mezi lvy. Zoo ve Dvoře Králové otevře návštěvníkům safari

V zoologické zahradě ve Dvoře Králové bude možné pozorovat lvy z bezprostřední blízkosti. Už koncem příštího týdne se tento unikátní výběh s devíti šelmami otevře návštěvníkům. Lidé ale budou muset dodržovat bezpečnostní pravidla.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lví Safari v ZOO Dvůr Králové nad Labem

Lví Safari v ZOO Dvůr Králové nad Labem | Foto: Zdeněk Čermák

Lví safari v královédvorské zoo vzniklo ve svahu nad bývalým pavilonem lvů a nástupem na safaribus. Celkem devět šelem se po oplocené pláni pohybuje zcela bez omezení. A zavítat mezi ně teď budou moct i návštěvníci.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zkušební provoz lvího safari ve Dvoře Králové vyzkoušela také redaktorka Kateřina Kohoutová

Využít k tomu budou moct speciálně upravené vozy zoo, anebo budou moct přijet vlastním autem. Pokud zvolí tuto variantu, musí počítat s bezpečnostními pravidly. Nebudou například smět vystupovat z auta, stahovat okénka nebo mít uvnitř vozidla psa či jiné zvíře.

Zvířecí inspektor Radek Hlávka nabádá návštěvníky, aby měli ke lvům patřičný respekt. „Pořád je to šelma, i když je v zoologické zahradě. Člověk má tak chatrnou schránku, že proti těmto zvířatům nemá šanci,“ upozorňuje.

Do areálu lvího safari se návštěvníci dostanou přes dvě brány. „Nejdřív projedete první a až se zavře, tak je možné otevřít tu druhou, která vás pustí přímo mezi lvy,“ vysvětluje mluvčí zoologické zahrady Simona Jiřičková.

Vjezd i výjezd vozidel střeží hlídka ze strážní věže. Ta také dohlíží na celý areál díky kamerovému systému. Bezpečnost přímo ve výběhu hlídá také ostraha v automobilu.

ČRo, Kateřina Kohoutová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme