V Deštném v Orlických horách začínají práce na nové lanovce. Do zimy by měla být v provozu

11. červen 2017

Lyžařské areály v České republice proinvestují letos miliony korun. Budují se běžecké okruhy a snowparky. Velká část peněz míří do výstavby a obnovy lanovek a vleků. Komfort lyžování se zlepší jak v Krkonoších tak v Orlických horách. Například v Deštném v Orlických horách právě v těchto dnech začínají zemní práce na nové lanovce. Hotovo by mělo být do 6 měsíců.

S Petrem Prouzou stojíme na dolní stanici areálu Marta 2. Tady by již za nedlouho měla vyrůst nová lanovka: „Přesně tak. Doufáme že do zimy bude v provozu nové zařízení v Deštném. Čtyřsedačková, odpojitelná, rychlá lanovka. Oběhli jsme kolečko se vším papírováním a teď v červnu chceme začít stavět."

Jak bude ta lanovka dlouhá?

„Lanovka bude mít 870 metrů, je to podobná délka jako máme tu starší lanovku v areálu Marta 1," říká Petr Prouza.

Čtěte také

Kdo v minulých týdnech navštívil Deštné v Orlických horách, tak si všiml, že za tou vaší servisní částí už jsou složené sloupy, kabeláž, kladky. To znamená, že nová lanovka je už vlastně v Deštném?

Medvědín - Horní stanice lanovky, která vozí pěší turisty i jezdce na terénních koloběžkách

„Přesně tak. Tady vidíme celou kompletní lanovku, která je tady připravená, abychom ji vyvezli na kopec," usmívá se Petr Prouza.

Bude mít výstavba vliv také na ceny služeb ve Skiareálu v Deštném?

Jedna věc je komfort lyžařů, druhá věc je cena. To znamená, změní se nějak pro příští sezónu ceny služeb v Deštném v Orlických horách?

„Neplánujeme výrazné změny v ceníku. Zatím jsme tedy toto téma na příští sezónu ještě neuzavřeli. Uvidíme, jak bude reagovat konkurence. Ale neměli jsme naplánované nějaké větší změny. Jediné co je, měli jsme tady nižší tarify pro kratší vleky. A ty asi tímto skončí," vysvětluje Petr Prouza ze Skiareálu Deštné v Orlických horách.

autor: par
Spustit audio