V lyžařských areálech v Krkonoších roste zájem o babysitting, tedy hlídání dětí

20. únor 2017

Stále více rodičů má o tuto službu zájem. Babysitting lidé najdou například ve Špindlerově MLýně, Peci pod Sněžkou nebo v Janských Lázních. Rodiče sem můžou umístit dítě starší tří let. Mají jistotu, že o něj postaráno a v klidu mohou vyrazit na svah.

Maminka Míša z Vrchlabí přišla právě se svou dcerou do babysittingu v Janských Lázních: „Já jsem vášnivá lyžařka. Bohužel manžel pracuje. Tak jsem hledala způsob, jak tu svoji vášeň naplnit a našla jsem, že je tady možnost hlídání dětí. Tak jsem zajásala a až z Vrchlabí jsem sem přijela."

„Jsou tady hračky, jsou tady sedací vaky, tam si mohou děti i odpočinout. Máme tady televizi, můžeme jim pustit pohádku," říká Lenka Doležalová, která pracuje v babysittingu.

Čtěte také

A vysvětluje, jak to u nich v tomto zařízení funguje: „Děti tu mohou zůstat i přes oběd. Pokud jim rodiče jídlo přinesou, můžeme jim jej tady ohřát, máme tu mikrovlnnou troubu."

Babysitting v Janských Lázních se nachází přímo u lyžařské školičky

„Máme babysitting, lyžařskou školu, půjčovnu i servis prvním rokemm. Cítili jsme, že je ze strany rodičů a lyžařů po těchto službách poptávka. Takže jsme otevřeli oficiální služby, kde mají rodiče jistotu určité kvality. A hlavně mohou využít to, že ty služby jsou hned u sjezdovek. Tedy pokud si jdou zalyžovat a chtějí si zkontrolovat, zda je dítě v pořádku, není s tím problém," říká Zina Plchová ze skiresortu Černá hora-Pec.

Lyžaři

Jak staré děti sem mohou rodiče umístit?

„Bereme děti od tří let. Je tu mikrovlnná trouba, jsou tu interaktvivní hračky, je tu televize s pohádkami, děti si mohou kreslit, jsou tu vaky, kde si mohou odpočinout. V podstatě kykoliv během dne mohou lidé využít tuto službu a jít si zalyžovat," vysvětluje Zina Plchová.

Hlídání dětí bude v Krkonoších fungovat až do konce zimní sezóny.

Spustit audio