V Novém Městě nad Metují chybí koupaliště. Radnice nabízí koupání v řece

2. červenec 2017

Nové Město nad Metují začalo s úpravami břehu řeky Metuje v místní části Krčín. Po navážce písku vznikla malá písečná pláž. Radnice se tak obyvatelům snaží alespoň zčásti nahradit letní koupaliště, na které nejsou peníze.

U Daškova splavu se lidé ve velkém shromažďují každé léto a dopřávají si tam zasloužené osvěžení. Město chce, podle místostarosty Michala Besedy z Volby pro Nové Město, vodní radovánky u Metuje ještě víc zpříjemnit a vynahradit lidem chybějící koupaliště právě úpravou této lokality. "Nechali jsme sem navézt písek, aby vznikla malá plážička a lepší přístup do řeky. Budou tady umístěny dvě těžké betonové lavičky a koš na odpadky."

Čtěte také

Koupání u Nového Města nad Metují

Předseda Osadního výboru Krčín, Jiří Hladík z Volby pro Nové Město, potvrzuje velký zájem o přírodní koupání. "Když jsem tu byl minulý týden, tak jsem napočítal asi 35 lidí. Nebylo by od věci zvelebit i samotné koryto, říční tok ale patří Povodí Labe. To už je na vedení města vyjednat k tomu nějaké podmínky."

Koupání u Nového Města nad Metují

Podle místostarosty Michala Besedy už jednání probíhají. "Dohadujeme s Povodím Labe vybagrování prostoru nad jezem, aby se tam trochu zvětšila hloubka a lidé si mohli zaplavat. Samozřejmě vzneseme dotaz, zda by bylo možné vybrat i prostor pod jezem."

Spustit audio