Votroci se vrací na fotbalový stadion Pod lízátky. Kolaudace neodhalila závažné nedostatky

Kolaudace stavebních úprav na Všesportovním stadionu v královéhradeckých Malšovicích neodhalila žádné závažné nedostatky. Domácí stánek fotbalových votroků tak může znovu sloužit k ligovým zápasům. První duel letošní sezony se bude Pod lízátky hrát 15. října, kdy hradečtí fotbalisté hostí tým SK Slavia Praha.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Všesportovní stadion v královéhradeckých Malšovicích má za sebou stavební úpravy i kolaudaci

Všesportovní stadion v královéhradeckých Malšovicích má za sebou stavební úpravy i kolaudaci | Foto: FC Hradec Králové

Úpravy stadionu zvaného Pod lízátky stály téměř 12 milionů korun. Stavební práce přišly na přibližně 7 milionů 980 tisíc korun včetně DPH.

Na zhruba 800 tisíc korun pak vyšla projektová dokumentace, tyto náklady pokrylo město. Další přibližně tři miliony proinvestoval klub v úpravách východní tribuny.

Přehrát

00:00 / 00:00

Votroci se vrací na fotbalový stadion Pod lízátky. Kolaudace neodhalila závažné nedostatky. Natáčel Tomáš Lörincz

Komfort fanoušků ani hráčů se ale po stavebních úpravách nezmění. Fotbalová asociace si totiž dala do podmínek především zlepšení prostor pro VIP, novináře, hasiče a policisty.

V místech dvou bývalých prodejen občerstvení na východní tribuně tak vznikl komplex propojených místností se zázemím a vlastním schodištěm z parkoviště. Úprav a nových míst pro média se dočkala i samotná tribuna.

Páteční dopolední neveřejná kolaudace sice žádné závažné nedostatky neodhalila. Několik drobností se ale objevilo. V duchu stavebního zákona bude třeba dodat na toalety zrcadla nebo přešroubovat některá madla ze svislých na vodorovná.

Stavbu realizovala firma Matex a ředitel divize pozemních staveb Petr Dvořák si je jistý tím, že takové detaily půjdou opravit prakticky obratem. „To nebude žádný problém. Jsou to detaily, které budou během jednoho nebo dvou dnů odstraněny. Jsou nepodstatné,“ dodal Dvořák.

Stavba nového stadionu

Ředitel klubu Richard Jukl je s novými prostorami spokojen. „Vypadá to krásně, ale pro nás je to stále jen nějaký polotovar. Je to trošku důstojnější věc, než jsme byli zvyklí v minulosti využívat, ale stále se upínáme k tomu, abychom byli schopni realizovat komplet nový stadion,“ pochvaloval si Jukl.

Stavba nového stadionu by měla začít v horizontu přibližně dvou let. Zkolaudovaná dostavba má pak několik variant využití. Jednou ze zvažovaných variant je využití pro potřeby krajského nebo okresního fotbalového svazu.

„Za dva nebo tři roky to bude mít plnohodnotné využití. Každý vidí, že by byla velká škoda tohle ničit a bourat, takže už dnes pro to využití máme,“ dodal Jukl.

Tomáš Lörincz Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme