Vrchlabský domov chce získat peníze pro postižené z pohlednic

24. září 2010

Středisko Světlo ve Vrchlabí na Trutnovsku, které pomáhá lidem s mentálním a kombinovaným postižením, připravuje na přelom května a června sbírkovou akci Týden pro Světlo. Klienti domova budou společně s dobrovolníky v několika městech nabízet pohlednice s obrázky. Výtěžek akce bude použit na zlepšení služeb střediska, řekla ČTK pořadatelka akce Lucie Špatenková. "Pohlednice s obrázky, které namalovali naši klienti, bude možné koupit ve Vrchlabí, Trutnově, Hostinném, Jilemnici a Nové Pace. Slavnostní zakončení akce Týden pro Světlo bude 3. června na Krakonošově dni dětí ve Strážném," řekla Špatenková. Pohlednice budou v prodeji za 20 korun, středisko obdobnou sbírkovou akci poprvé uspořádalo v roce 2004.

Středisko Světlo provozuje centrum denních služeb, kam dochází přibližně 15 klientů. Rodičům dětí se zdravotním postižením z Vrchlabska také nabízí terénní sociální službu.
Obdobnou sbírkovou akci s prodejem pohlednic letos v březnu v Královéhradeckém kraji uspořádal Domov svatého Josefa v Žirči na Trutnovsku, který pečuje o nemocné s roztroušenou mozkomíšní sklerózou. Při akci Naděje pro Josefa prodávalo pohledy v deseti východočeských městech 58 dvojic studentů. Organizátorům se podařilo vybrat 75.000 korun.

Logo
Spustit audio