Zloděj kol, kolečkových bruslí, sekačky či peněz královéhradeckým policistům neunikl

4. červenec 2017

Královéhradeckým kriminalistům se podařilo v uplynulých dnech dopadnout teprve dvaadvacetiletého muže, který se měl v průběhu května a června letošního roku dopustit série krádeží. Lapka se zaměřil zejména na jízdní kola, ale nepohrdnul ani kolečkovými bruslemi, peněženkou s finanční hotovostí či robotickou sekačkou.

Pro dámská i pánská jízdní kola si podle výpovědi, což potvrdila i následná šetření na místech, chodil převážně do sklepních kójí bytových domů nebo do společných chodeb. Ze sklepní kóje odcizil i pánské a dámské kolečkové brusle.

V drtivé většině případů muž neváhal a odcizené předměty prodával třetím osobám. Alespoň tak to uvedl muž do policejního protokolu, k činům se následně doznal.

Čtěte také

Kromě kol, bruslí či sekačky muže zajímaly i finanční hotovosti, a to konkrétně tehdy, když měl svému zaměstnavateli odevzdat tržbu převyšující devět tisíc korun. Tu však použil pro vlastní potřebu. Aby kriminalistům ztížil práci, oznámil fingovanou loupež peněz na svou osobu.

V druhé polovině června letošního roku byl na jednom čerstvě odcizeném kole přistižen krátce po půlnoci policejní hlídkou, díky které bylo jízdní kolo vráceno zpět svému majiteli. To už kriminalisté měli v celém případu jasněji a na mužovo počínání se intenzivně zaměřili.

Kolo nebo-li bicykl

Přestože se muž k uvedeným činům přiznal, kriminalisté se tomuto případu i nadále intenzivně věnují.

Byl obviněn ze spáchání trestného činu krádeže, z přečinů porušování domovní svobody dílem dokonaného a dílem ukončeného ve stádiu pokusu. K tomu všemu je ještě obviněn z přečinu zpronevěry.

Pokud bude muž uznán vinným a odsouzen, hrozí mu vzhledem ke způsobené výši škody přesahující finanční částku 150 tisíc korun trest ve výši až pěti let.

autor: Policie ČR
Spustit audio