ZOO Dvůr Králové láká na komentované prohlídky. A ptát se můžete na cokoliv!

20. únor 2016

Každou středu a pátek se mohou návštěvníci ZOO Dvůr Králové nad Labem přihlásit na komentovanou prohlídku. Do 13. března 2016 - tedy po dobu jarních prázdnin - je ve 13. hodin u vchodu do areálu připraven odborný průvodce, který vás provede klasickou částí zoologické zahrady.

Během hodiny a půl se podíváte do všech pavilonů.

Prohlídka s průvodcem se líbí jak dospělým, tak i dětem.

O tom, že je to pravda, se přesvědčila reportérka Dana Voňková, když se připojila k výpravě vedené Ilonou Kratochvílovou.

Pokud se do ZOO vydáte, nemusíte se bát, že by některou z vašich otázek nezodpověděla.

Zvířecí encyklopedii má v malíčku!

ZOO Dvůr Králové je druhá největší zoologická zahrada v Česku. Nachází se v západní části města Dvůr Králové nad Labem v Královéhradeckém kraji.

ZOO je zaměřena na africká zvířata - tuto specializaci prosadil v 60. letech 20. století tehdejší ředitel Josef Vágner, který následně zorganizoval několik výprav safari do Afriky a odchytil množství zvířat, zejména kopytníků (žiraf, zeber, antilop, nosorožců apod.) a díky tomu význam ZOO již v 70. letech přesáhl hranice tehdejšího Československa.

ZOO Dvůr Králové láká na komentované prohlídky. A ptát se můžete na cokoliv!

Od roku 1989 jezdí po safari upravené turistické autobusy s návštěvníky přímo mezi zvířaty, od roku 2011 je možné tuto trasu vykonat i ve vlastních vozech návštěvníků.

Součástí ZOO je také galerie obrazů Zdeňka Buriana, slavného ilustrátora pravěku.

Brány ZOO Dvůr Králové nad Labem se pro veřejnost poprvé otevřely 9. května 1946.

ZOO Dvůr Králové chová 2 717 kusů evidovaných zvířat v 292 druzích (údaje z roku 2011), z čehož je 67 druhů savců a 101 druhů ptáků. O zvířata se stará 158 zaměstnanců.

ZOO Dvůr Králové láká na komentované prohlídky. A ptát se můžete na cokoliv!
autor: DV
Spustit audio