I v letošním roce bude probíhat projekt Daruj krev s Českým rozhlasem

18. květen 2016

Ve středu 1. června bude startovat hlavní část projektu Daruj krev s Českým rozhlasem. Registrační formulář pro zájemce bude dostupný již od pondělí 30. května.

V letošním roce se mezi tváře Českého rozhlasu zařadilo dalších 5 zaměstnanců, moderátoři, zpravodajci nebo členka Symfonického orchestru ČRo. Jejich příběhy a rozhodnutí darovat krev mají pomoci najít především nové prvodárce.

Barbora Šichanová, moderátorka Radia Wave
Petr Král, moderátor Radiožurnálu
Jana Švadlenková, lesní roh - Symfonický orchestr ČRo
Ondřej Vaňura, redaktor zpravodajství, Hradec Králové
Andrea Kratochvílová, redaktorka zpravodajství, Jihlava

Vizuálním znakem kampaně a projektu zůstává vyhrnutý rukáv na pravé ruce. I v letošním roce zůstává generálním partnerem projektu Daruj krev s Českým rozhlasem Všeobecná zdravotní pojišťovna. Ta také pro bezpříspěvkové dárce umožňuje čerpat příspěvky až ve výši 1.000 Kč.

Aktivní část projektu bude probíhat do 20. června. Právě v období projektu bude možné darovat krev na většině transfuzních stanic v České republice, resp. si s transfuzní stanicí domluvit konkrétní termín, který bude moci být i později než do 20. června. K aktivní spolupráci na projektu se přihlásila většina transfuzních stanic v České republice.

Zájemci se mohou registrovat vyplněním formuláře, kde si mohou vybrat konkrétní lokalitu. Po vyplnění všech nezbytných údajů přijde potvrzovací e-mail s podrobnými informacemi, včetně kontaktů na vybranou transfuzní stanici. Pro sjednání termínu k odběru je nutné se ve většině případů telefonicky objednat.

Rovněž v letošním roce bude dostupná aplikace JSEM DÁRCE. Na podporu dárcovství krve zde mohou zájemci vložit svou fotografii nebo použít aplikaci Instagram. Aplikaci lze obsluhovat i z mobilních zařízení.

Svou podporu můžete vyjádřit také na facebookovém profilu projektu.

Záštitu projektu poskytly Ministerstvo zdravotnictví ČR, Světová zdravotnická organizace WHO, Ústav hematologie a krevní transfuze a Český červený kříž.

Projekt Daruj krev s Českým rozhlasem se zrodil v Brně v roce 1992 a od té doby se k posluchačům pravidelně vrací. Jeho cílem je zvýšit zájem o dárcovství krve a především oslovit prvodárce, tedy lidi, kteří dosud krev nikdy nedarovali.

Spustit audio
autor: Oddělení marketingu