Na závěr školního roku – Pipi v Českém rozhlase

15. červen 2011

Konec školního roku se nezadržitelně blíží. Je to vidět i ze zvyšujícího se zájmu o exkurze a podobné akce v Českém rozhlase. S rozhlasovými hrami se přišly 14. června seznámit děti ze Základní školy Na Šutce.

Po krátké prohlídce rozhlasové budovy, při které jsme zavítali do atria a do vysílacího studia Dvojky Českého rozhlasu, jsme se pohodlně usadili v zasedací místnosti a zaposlouchali se do známého příběhu Astrid Lindgrenové o holčičce Pipi Dlouhá Punčocha. Netradiční zpracování klasické dětské knihy z pera Jitky Škápíkové opět nezklamalo. Pipi v podání Báry Hrzánové rozsvítila dětské oči. Ještě více nadšení však způsobil hudební skladatel Kryštof Marek se svými písničkami a hlavně výukou jedné z nich. Spolu s dětmi secvičil orchestr (za pomoci různých bubínků, tamburín, štěrchadel a klavíru), který po několika zkouškách naprosto bezvadně písničku zahrál a zazpíval.

Dětem se u nás moc líbilo. Všechny slíbily, že jakmile to bude možné, přijdou se zase do rozhlasu podívat a hlavně – budou poslouchat jeho vysílání.

Spustit audio