100 000 hlasů pro nejlepší hlášky z her Divadla Járy Cimrmana

22. září 2016

Český rozhlas Radiožurnál a Divadlo Járy Cimrmana společně slaví jubilejní padesátou sezonu legendárního divadelního souboru a také padesát let od chvíle, kdy jméno největšího českého génia poprvé zaznělo v Českém rozhlase. A Jára Cimrman se vrátil do rozhlasu skutečně ve velkém stylu. V anketě na speciální webové stránce cimrman.rozhlas.cz získaly oblíbené hlášky z her Divadla Járy Cimrmana už více než 100 000 hlasů.

„Jsem naprosto překvapený a vůbec jsem nečekal, že tolik lidí bude hlasovat. Přichází to strašně rychle – už po třech dnech od spuštění přibylo 30 000 hlasů a nyní je to takto vysoké číslo. Jsem strašně rád, že to tak skvěle funguje, “ okomentoval aktuální počet hlasujících v anketě herec divadla Václav Kotek, který je zároveň ředitelem Divadelní agentury ECHO zastupující Divadlo Járy Cimrmana.

Fanoušci Divadla Járy Cimrmana mají možnost hlasovat v anketě celý měsíc. Vítěznou hlášku představí Zdeněk Svěrák přímo při oslavách v Příchovicích u Tanvaldu 1. října.

Tanvaldské setkání „cimrmanologů“ z celé republiky první říjnovou sobotu nabídne kromě spanilých jízd cyklistů a pochodu v historických kostýmech k Majáku Járy Cimrmana také křest vzpomínkové knihy „Půlstoletí s Cimrmanem“, hudební vystoupení členů souboru nebo velkou přehlídku živých obrazů Járy Cimrmana. Oslavy vyvrcholí slavnostním představením hry „Cimrman v říši hudby“ z tamního kina JAS, které Radiožurnál živě odvysílá.

Oslavy jubilejní sezony budou mít také charitativní rozměr. Nadační fond Českého rozhlasu ve spolupráci s Centrem Paraple a s Nadačním fondem Slunce pro všechny vypsal sbírku s názvem „Cimrman pomáhá“. Výtěžek z dárcovských DMS CIMRMAN, příspěvku na charitativní účet a prodeje sbírkových předmětů půjde na pomoc lidem se zrakovým postižením, s poškozením míchy a na podporu pacientů se speciálními potřebami.

Český rozhlas Radiožurnál a Divadlo Járy Cimrmana chystají také autogramiádu knihy za účasti členů divadelního souboru. Bude se konat 17. října 2016 ve Studiu 1 Českého rozhlasu, Vinohradská 12, Praha 2. Projekt „Půlstoletí s Cimrmanem“ vyvrcholí v červnu 2017, kdy se soubor na jeden den vrátí do Malostranské besedy v Praze a odehraje jedno představení pro své největší fanoušky. Vstupenky získají pouze posluchači, kteří je vyhrají ve velké soutěži na Radiožurnálu.

Spustit audio