Koncert folkové legendy Petra Rímského

6. duben 2012

Český rozhlas Ostrava zve své posluchače na další z koncertů v přímém přenosu. Tentokrát se v dubnovém měsíci v Hudebním studiu představí písničkář se svébytným projevem - Petr Rímský. Folková legenda představí svůj repertoár ve čtvrtek 12. dubna od 18.00 hodin.

V hudbě Petra Rímského se kromě folku mísí i prvky šansonu, jazzu a blues. V druhé polovině 80. let získal autorské ocenění na Portě za písně Blues o hvězdě a Křídla a kopyta. Je zároveň hudebním teoretikem, kytarovým pedagogem a autorem hudebně-naučných publikací. Spolupracoval s významnými písničkáři jako jsou Jaromír Nohavica, Petr Kocman nebo Karel Plíhal.
Petr Rímský představí posluchačům v Hudebním studiu nejen své evergreeny z Port, ale také písně ze svého nového alba s názvem Zákon o zachování lásky.

Koncert, tradičně přístupný i veřejnosti, začíná v 18.00 hodin. První hodina koncertu se bude vysílat v přímém přenosu. Vstupenky v hodnotě 80,- Kč lze zakoupit v předprodeji a v den koncertu na recepci Českého rozhlasu Ostrava a v Ostravském informačním servisu.

Český rozhlas Ostrava naladí posluchači na frekvencích: REGION 99,0 FM * Ostravsko 107,3 FM * Těšínsko 105,3 FM * Opavsko 102,6 FM * Bruntálsko 95,5 FM nebo také na internetových adresách: www.rozhlas.cz/zive a www.play.cz/cesky-rozhlas-ostrava.

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace