Český rozhlas podepsal deklaraci s Českou unií sportu

27. březen 2014

Český rozhlas ve středu 26. března 2014 uzavřel deklaraci o spolupráci s Českou unií sportu. Podepsal ji generální ředitel ČRo Peter Duhan a předseda České unie sportu a místopředseda Českého olympijského výboru Miroslav Jansta.

Dohoda je uzavřena na čtyřleté období a spolupráce se bude odvíjet zejména v oblasti programové podpory sportu a zdravého životního stylu.

„Jsem rád, že Český rozhlas může podpořit vedle profesionálního také amatérský sport. Během prvního roku spolupráce jsem se rozhodl udělit speciální podporu 5 sportovním akcím, jejichž klání bude oceněno Pohárem generálního ředitele Českého rozhlasu,“ prohlásil generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan.

Spolupráce se bude týkat především celostátního projektu „Sportuj s námi“ a dalších sportovních aktivit, které se budou v následujících letech odehrávat pod hlavičkou ČUS, jako jsou Sportovní hry seniorů, určené nejvyšší věkové kategorii sportovců či Firemní hry, které se budou konat v rámci společenské odpovědnosti firem.

Je to velmi dobrá zpráva pro sportovní kluby a tělovýchovné jednoty sdružené v největším sportovním spolku v ČR – České unii sportu. Pro sportovní prostředí to znamená další zásadní krok ke zlepšení komunikace sportovních aktivit směrem k široké veřejnosti,“ ocenil spolupráci předseda ČUS Miroslav Jansta.

Spustit audio