Čtyři ocenění pro Český rozhlas a Radioservis v anketě Audiokniha roku

13. květen 2016

Český rozhlas a jeho dceřiná společnost Radioservis zaznamenal výrazný úspěch v odborné anketě Audiokniha roku, jejíž třetí ročník uspořádala Asociace vydavatelů audioknih. Tituly Radioservisu zvítězily ve čtyřech z celkového počtu deseti kategorií, o ceny v anketě letos usilovalo celkem 76 titulů z 21 vydavatelství.

Audioknihy z produkce vydavatelství Radioservis obsadily první místo v kategorii Nejlepší Zvuk (titul Dítě číslo 44), Nejlepší interpret (Norbert Lichý v adaptaci románu Motýlek), Nejlepší interpretka (Taťjana Medvecká v adaptaci díla Himmlerova kuchařka) a Nejlepší audiokniha – dramatizace (titul Dítě číslo 44).

„Výrazný úspěch titulů z produkce vydavatelství Radioservis ve třetím ročníku ankety Audiokniha roku nás velmi těší. Naše audioknihy postoupily do užší nominace v osmi kategoriích a hned čtyři z nich nominaci proměnily v celkové vítězství. Kromě úspěchu v anketě je samozřejmě pozitivní také značný zájem posluchačů o koupi některého z našich titulů na právě probíhajícím veletrhu Svět knihy,“ uvedla ředitelka Radioservisu Kateřina Konopásková.

Anketa Audiokniha roku byla poprvé vyhlášena v roce 2014, novinkou letošního ročníku bylo rozdělení interpretů na samostatnou ženskou a mužskou kategorii a také kategorie o nejlepší obal. Součástí ankety je i Cena posluchačů, která je volně otevřená široké veřejnosti. O titulech, které postoupily do užší nominace, rozhodovala odborná sedmnáctičlenná porota. Jedním z partnerů ankety Audiokniha roku je veřejnoprávní Český rozhlas. Slavnostní předání cen zástupcům vítězných vydavatelství a interpretům se uskutečnilo v pátek 13. května v rámci mezinárodního knižního veletrhu a literárního festivalu Svět knihy Praha 2016.

Spustit audio