Akce Daruj hračku s Českým rozhlasem probíhá do 13. prosince

7. prosinec 2010

V sobotu 27. listopadu začal další ročník akce Českého rozhlasu a společnosti Tango Havlíčkův Brod „Daruj hračku s Českým rozhlasem“, která již dvanáct let zajišťuje sbírku hraček pro opuštěné a handicapované děti. Ještě sedm dní je možné obdarovat děti z dětských domovů a ústavů sociální péče z celé České republiky neboť sbírku zakončíme 13. prosince.

Na internetových stránkách rozhlas.cz/hracky je uveřejněna databáze dětských přání. Zde si mohou lidé rezervovat konkrétní dárky a následně je poslat na adresu Českého rozhlasu, Vinohradská 12, Praha 2. Navíc až do 13. prosince vybírají dárky ve vestibulu budovy Českého rozhlasu v Římské 13, Praha 2, studenti Gymnázia Jana Nerudy v Praze. Díky webové kameře na adrese rozhlas.cz/hracky pak mohou všichni sledovat vše, co se kolem sbírky aktuálně děje.

Do akce se zapojila také regionální studia Český rozhlas Plzeň - lidé mohou dárky přinášet do budovy Českého rozhlasu Plzeň (náměstí Míru 10, Plzeň - Bory) až do středy 8. 12. 2010 vždy mezi 8.00 a 18.00 hodinou a Český rozhlas Region, Vysočina. Zde se dárky vybírají až do 16. prosince, denně od 8.00 do 18.00 hodin, přímo v prostorách rozhlasu na adrese Masarykovo náměstí 42, Jihlava.

Vybrané dárky poputují do Havlíčkova Brodu, kde se následně roztřídí a připraví k předání podle jednotlivých dětských přání. 17. prosince 2010 od 13.00 do 15.00 hodin budou na slavnostním galaprogramu v KD Ostrov v Havlíčkově Brodě předány zástupcům jednotlivých domovů, ústavů i stacionářů. Akci doprovodí bohatý kulturní program, kterého se zúčastní i děti z uvedených zařízení a vy jej můžete sledovat v přímém on-line přenosu na rozhlas.cz/hracky.

V databázi je pro tento ročník celkem 1371 dětí a 2742 přání. Do 6. prosince se nám jich podařilo splnit 1049 a 632 dárků je na cestě k nám do Českého rozhlasu. Stále však zbývá 140 dětí bez obou splněných přání.

Děkujeme všem, kteří se sbírky Českého rozhlasu a společnosti TANGO Havlíčkův Brod zúčastní.

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace