Anketa Moderátor roku zná své vítěze

31. říjen 2012

Letošní anketa o nejoblíbenějšího moderátora roku zná své výherce. Nejvíce hlasů v celkovém pořadí získala Ranní show Evropy 2 - cenu převzali Leoš Mareš, Patrik Hezucký a Lucie Šilhánová. Mezi ženami se nejlépe umístila Lucie Výborná z Českého rozhlasu.

Na druhém místě mezi moderátory skončil Ruda z Ostravy z Frekvence 1, na třetím Pavel Kudrna z Českého rozhlasu.

Již druhý ročník ankety pořádala Asociace rozhlasových organizací. Hlasovat pro jednotlivé nominované mohli posluchači pomocí SMS nebo na www.moderatorroku.cz. Slavnostní galavečer předávání cen se uskutečnil v pražském hotelu Ambassador.

„Desítky tisíc hlasů, kterými se do ankety zapojili posluchači jednotlivých rádií, mě utvrzují v tom, že rádio je stále živé a dokáže vyvolat v lidech to nejdůležitější, emoce. Výsledky odráží závěry řady life stylových výzkumů upozorňujících na důležitost rádia jako mediatypu. Pro mě je anketa důkazem neklesajícího zájmu o poslech rádia, na rozdíl od trendu týkajícího se jiných medií. Rádio je život, rádio je emoce a moderátor v sobě oboje koncentruje,“ uvedl Jiří Hrabák, generální ředitel Rádia Impuls a předseda ARO.

V první řadě bych chtěl poděkovat zaměstnancům Českého rozhlasu, jednotlivým technickým pracovníkům i jednotlivým redaktorům a moderátorům. Za to, že právě díky nim rozhlas neztrácí nic ze své důležitosti, ze svého poslání. Za to, že všichni vytváří profesionální program, který posluchače zajímá, a do budoucna budou vytvářet díla jistě ještě zajímavější a hodnotnější. Jsem moc rád, že je tato soutěž na světě – jde o jakousi oslavu rozhlasu a rádií vůbec. Žádné moderní technologie, internety, facebooky totiž nemůžou nahradit to nejdůležitější, co nabízí právě rozhlas, a to intimitu lidského hlasu. V tomto je role rozhlasu v přetechnizovaném světě zcela nezastupitelná. Do budoucna proto přeji našemu rozhlasu a všem rádiím víc a víc posluchačů a více soutěží jako je tato,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan.

„Moderátor v rádiu je něco zcela zvláštního, říká já a mluví za všechny a ke každému úplně individuálně, protože každý ho slyší ve své mysli, chce-li, ať je kdekoli, třeba ve vaně. A protože na začátku bylo slovo, tak moderátor tvoří svět. Není to divné? A to ho za to platíme…,“ dodává Michel Fleischmann, prezident Lagardère Active ČR.

Slavnostní večer a udílení cen mohli posluchači sledovat v přímém online videopřenosu na stránkách www.moderatorroku.cz. Na stejném místě naleznou i záznam celého večera.

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace