Aplikaci „iRadio“ nově také pro iOS pro iPhone a iPad

14. duben 2014

Český rozhlas uvádí novou aplikaci „iRadio“ pro iOS pro iPhone a iPad. Nabízí poslech živého vysílání, podcasty (záznamy pořadů) stanic, nejbližší program vysílání stanice, možnost jít na web stanice nebo na zpravodajskou aplikaci ČRo a uspání aplikace ve zvoleném čase. Na první pohled zaujme nový design, který vychází z nových korporátních barev Českého rozhlasu a jeho stanic.

„Aplikace funguje na zařízeních s operačním systémem iOS6 a vyšší. Stávajícím uživatelům se aplikace pro iOS nainstaluje jako upgrade stávající verze. Pokud mají nižší verze operačního systému, aktualizace se nenainstaluje a uživatelé budou moci nadále používat starou verzi iRadia. Pokud však mohou, doporučuji jim přejít na vyšší verzi operačního systému, aby si novou aplikaci užili,“ říká ředitel Centra Nových médií Alexandr Pícha.

Nová aplikace je optimalizovaná i pro tablety. Zatímco na mobilech se zobrazuje seznam stanic a po kliknutí na stanici se uživatel dostane na detail stanice, na tabletu se vzhledem k většímu displeji zobrazují dva sloupce zároveň - seznam stanic a detail zvolené stanice.

Standardně má uživatel na výběr ze dvou kvalit. V celkovém nastavení si může zvolit, jestli chce používat primárně vysokou nebo nízkou kvalitu. Přepínat mezi kvalitami streamu může i v pohledu přehrávání živého vysílání stanice.

Aplikaci si lze zdarma stáhnout v App Store.

„Uživatelsky shodnou poslechovou aplikaci Český rozhlas iRadio pro Android Český rozhlas uvedl v prosinci 2013. Posluchači si ji mohou stáhnout na své telefony a tablety z Google Play. Počet aktivních uživatelů mobilní aplikace Český rozhlas iRadio pro Android už dosáhl 14,5 tisíce a roste každý měsíc,“ dodává Alexandr Pícha.

Vlastnosti

- Přehrávání všech stanic 23 stanic Českého rozhlasu a webrádií – aktuální program a nejbližší program – nejbližších 5 pořadů
- Rychlé načítání streamů, možnost vybrat si nižší kvalitu, pokud jste na mobilní síti s pomalejším připojením
- Podcasty stanic – pokud vám unikl nějaký pořad, poslechněte si jej později ze záznamu v sekci Podcast
- Prolink na web stanice – chcete vědět o aktuální nabídce stanice? Podívejte se na jejich web přímo jedním klikem z aplikace
- Uspání aplikace – usínáte rádi při poslechu některé z našich stanic? Nastavte si uspání aplikace, aby vám rádio nehrálo celou noc
- Responzivní přizpůsobení aplikace tomu, jestli je nainstalovaná na tabletu nebo mobilu

Všechny mobilní aplikace ČRo najdete na webové adrese mobil.rozhlas.cz, resp. www.rozhlas.cz/napoveda/aplikace.

Spustit audio