Během Ostravské muzejní noci otevře návštěvníkům své dveře i Český rozhlas Ostrava

4. červen 2015

Český rozhlas Ostrava se připojí, jako hlavní mediální partner, k akci Ostravská muzejní noc 2015. V sobotu 13. června v čase od 17.00 do 23.00 hodin mohou účastníci muzejní noci navštívit studio regionálního veřejnoprávního rozhlasu sídlící v Ostravě na ulici Dr. Šmerala 2. Vysílání stanice se také přizpůsobí dění muzejní noci a posluchačům přinese v mnoha vstupech to nejzajímavější z celé akce.

Návštěvníky čeká prohlídka hudebního Studia 1, ve kterém vznikaly legendární nahrávky Věry Špinarové, Marie Rottrové, Hany Zagorové, Pavla Nováka, Jaroslava Wykrenta za doprovodu Ostravského rozhlasového orchestru, ale též písně Karla Kryla, skupiny Buty nebo Kryštof. Také mohou navštívit vysílací pracoviště a dozvědět se něco o rozhlasové technice.

V hudebním Studiu 1 bude pro příchozí připraveno několik hudebních překvapení – vystoupení Petra Bendeho, Elis nebo Markéty Konvičkové. Mohou zhlédnout výstavu rozhlasové techniky nebo se zúčastnit facebookové fotografické soutěže. „Zájemce vyfotíme za rozhlasovým mikrofonem a vysílací technikou. Fotku zveřejníme na naši facebookové stránce, ze které si ji vyfocení návštěvníci mohou stáhnout do domácího archívu a poté vytisknout. Nejúspěšnější fotka s největším počtem lajků pak od nás získá dárek,“ řekl k doprovodnému programu ředitel stanice Josef Podstata.

Pro některé návštěvníky přichystalo ostravské studio Českého rozhlasu navíc speciální prohlídky studií mimo běžnou trasu. „Exkluzivní prohlídky pro skupinu v počtu zhruba patnácti návštěvníků budou probíhat co jednu hodinu od 19.00 do 22.00 hodiny. Formulář, přes který se zájemci mohou přihlásit, najdou na internetové stránce Ostravské muzejní noci. Systém přihlášení bude spuštěn od půlnoci z neděle 7. června na pondělí 8. června,“ prozradil vedoucí programu ČRo Ostrava Richard Piskala.

Navíc v den akce upraví Český rozhlas Ostrava svůj odpolední a večerní program. Od 19.00 do 23.00 hodin bude vysílat přímý přenos Ostravské muzejní noci. To nejzajímavější z celé akce v živých vstupech redaktorů ČRo Ostrava z různých míst v Ostravě si nalaďte na frekvencích: Region 99.0 FM, Těšínsko 105.3 FM, Opavsko 102.6 FM, Bruntálsko 95.5 FM a přímo v Ostravě na frekvenci 107.3 FM.

Spustit audio