Česká filharmonie pro Japonsko

30. březen 2011

V neděli 3. dubna 2011 od 20:00 hod. proběhne ve Španělském sále Pražského hradu mimořádný benefiční koncert České filharmonie na pomoc Japonsku postiženému zemětřesením a vlnou tsunami. Český rozhlas jej odvysílá v přímém přenosu na stanici Vltava.

Česká filharmonie pod vedením renomovaného dirigenta Iona Marina provede Dvořákovu Novosvětskou symfonii. Dále zazní Bruchův slavný Houslový koncert g moll, který přijíždí do Prahy zahrát jeden z nejvýznamnějších japonských interpretů Daishin Kashimoto, první koncertní mistr Berlínské filharmonie.

Benefiční koncert můžete sledovat živě na druhém programu České televize a ve vysílání Českého rozhlasu – 3 Vltava. V rámci přenosu proběhne sbírka finančních prostředků, kterou zastřešuje humanitární organizace ADRA Česká republika. Dárci mohou přispívat na konto pomoci Japonsku 40284028/0300, pod variabilním symbolem 3943 nebo formou dárcovské SMS ve tvaru DMS ADRA zaslanou na 87777.

Z koncertu bude pořízeno CD a DVD. Výtěžek z jejich prodeje bude rovněž věnován ve prospěch Japonska. Všichni filharmonikové, dirigent i sólista účinkují bez nároku na honorář a vzdávají se odměny za autorská práva.

Spustit audio