Českému rozhlasu opět přibyli posluchači, vyplývá to z nejaktuálnějšího Radio Projektu

7. srpen 2014

Podle aktuálních výsledků hlavního výzkumu poslechovosti rádií v ČR Radio Projekt za období od 1. 1. 2014 – 30. 6. 2014 posílil Český rozhlas své publikum. Počet posluchačů, kteří poslouchají Český rozhlas denně, vzrostl o 63 tisíc lidí a těch, kteří ho poslouchají průměrně v týdnu, stoupl dokonce o 86 tisíc lidí ve srovnání s předchozím obdobím. Nejvíce posluchačů přibylo stanici Radiožurnál.

Některou z 21 stanic Českého rozhlasu poslouchalo v daném období 1 milion 695 tisíc posluchačů v průměrném dni. V průměrném týdnu poslouchalo některou z jeho stanic kolem 2 milionů 657 tisíc posluchačů.

„Jsem za tyto výsledky rád. Je vidět, že se ubíráme správným směrem. Jsem pyšný na Radiožurnál, kterému dokonce vzrostlo denní publikum nejvíce ze všech rádií na českém rozhlasovém trhu. V denním poslechu posílil o 35 tisíc posluchačů. Rovněž jsem rád, že Radiožurnál je na prvním místě mezi rádii, která jsou poslouchaná přes kabelovou televizi, “ řekl k výsledkům Radio Projektu náměstek generálního ředitele pro program a vysílání René Zavoral.

Podíl celého Českého rozhlasu na trhu výrazně posílil na 22,9 procent, což znamená výrazný nárůst o 0,4 procentního bodu ve srovnání s výsledky za předchozí období.

Nárůstem posluchačů se mohou pochlubit i další stanice ČRo. Např. Vltava posílila v denním i týdenním publiku, pozitivní jsou i výsledky celku regionálních stanic, které posílily ve všech uvedených ukazatelích.

Pozn.:
Denní publikum = Kolik lidí poslouchá rádio průměrně za den
Týdenní publikum = Kolik lidí poslouchá rádio průměrně za týden

Mgr. Kateřina Moravcová
vedoucí Oddělení komunikace

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace