Českému rozhlasu záleží na dalším rozvoji Dismanova souboru a jeho stabilitě

16. říjen 2014

"Dismanův rozhlasový dětský soubor a pěvecký sbor" – tak bude znít od 1. ledna 2015 název tělesa, které se bude dál starat o všestranný umělecký rozvoj dětí, jež ho budou navštěvovat. Český rozhlas chce nadále stavět na tradici Dismanova souboru, jeho pověsti i odbornosti. Nikdy neuvažoval a neuvažuje o tom, že by soubor zrušil či jeho činnost omezil.

Díky změnám, které Dismanův soubor od ledna čekají, naopak získají děti více možností, jak rozvíjet svůj talent a dovednosti – ať už půjde o činnosti z oblasti výuky rozhlasových forem, dramaturgie, hlasové průpravy na mikrofon, pohybové výchovy, herectví, pěveckého projevu či práce s rozhlasovou technikou. Veškeré aktivity budou moci děti absolvovat zcela dobrovolně a nikdo je nebude nutit absolvovat výuku, o kterou zájem mít nebudou.

Český rozhlas nese jako zřizovatel plnou zodpovědnost za budoucnost souboru. Proto se rozhodl realizovat v jeho struktuře změny, které jsou nutné a zajistí, že bude Dismanův soubor patřit ke špičkovým uměleckým tělesům i za dalších pět či deset let. Český rozhlas byl při všech těchto krocích veden maximální snahou nabídnout dětem co nejkvalitnější programovou náplň jejich dobrovolné činnosti.

Dismanův soubor je a bude pevnou součástí Českého rozhlasu jako veřejnoprávní instituce s hlubokou tradicí a celospolečenským významem.

Jiří Hošna
tiskový mluvčí

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace