Český rozhlas a Česká alzheimerovská společnost zvou širokou veřejnost na Dny paměti

2. listopad 2017

Projekt Dny paměti, který pořádá Česká alzheimerovská společnost, má upozornit na problematiku života lidí postižených demencí. Ve dnech od 6. do 8. listopadu 2017 bude testování paměti probíhat na vybraných místech České republiky a také v sídle Českého rozhlasu v Praze.

Do budovy Českého rozhlasu, Vinohradská 12, Praha 2 bude možné na testování paměti přijít ve dnech od 6. do 8. listopadu v době od 10.00 do 18.00 hodin po předchozí telefonické domluvně konkrétního termínu. Zájemci se mohou na vyšetření v rámci projektu Dny paměti objednat na telefonním čísle 283 880 346 každý všední den od 8.00 do 19.00 hodin a během víkendu od 11.00 do 19.00 hodin. „O testování paměti je u nás v Českém rozhlase vždy zájem a jsme rádi, že Radiožurnál může Dny paměti opět podpořit,“ řekl šéfredaktor Radiožurnálu Ondřej Suchan.

Demence podle odhadů postihuje v Česku více než 150 tisíc lidí. Léčena je přitom méně než čtvrtina pacientů. Pokud by zájemci o vyšetření paměti neměli možnost dostavit se do budovy Českého rozhlasu, je možné se objednat na jiný termín v jiném místě. Vyšetření nabízejí také kontaktní místa v ostatních českých městech. Jejich přehled je k dispozici na internetových stránkách.

Problémy s pamětí patří mezi první známky Alzheimerovy nemoci. Jsme rádi, že také díky Českému rozhlasu stále více lidí ví, že je nutné věnovat zapomínání, které narušuje běžný život, pozornost,“ uvedla ředitelka České alzheimerovské společnosti Martina Mátlová.

Spustit audio