Český rozhlas bude mít nového šéfa Výroby, Rádia Junior a ČRo Hradec Králové a Pardubice

30. listopad 2016

Vedení Českého rozhlasu dozná od ledna příštího roku několika personálních změn. Dojde k nim na postech ředitele Výroby, šéfredaktora Rádia Junior a ředitele regionálních studií ČRo Hradec Králové a ČRo Pardubice. Rada Českého rozhlasu dnes na svém veřejném zasedání vzala první dvě opatření na vědomí a odsouhlasila také návrh na změnu v čele hradeckého a pardubického rozhlasového studia. Všechny personální změny se uskuteční k 31. prosinci 2016.

Po vzájemné dohodě z postu ředitele Výroby odchází po několikaletém působení Jiří Mejstřík, na pozici jej vystřídá současná ředitelka vydavatelství Českého rozhlasu Radioservis Kateřina Konopásková. Šéfredaktorku Rádia Junior Zoru Jandovou, která ve vedení stanice pro nejmenší posluchače působila od roku 2012, nahradí Šárka Fenyková. Řízením stanice bude pověřena od 1. ledna 2017.

Zora Jandová se Rádiu Junior věnovala od samého počátku v roce 2013 s mimořádnou péčí a energií. Nyní chce pozornost obrátit k dalším výzvám, jež na ni čekají v podobě divadelních rolí, pěveckých vystoupení a především dokončení studií a obhajoby disertační práce. „Nové aktivity bych nedokázala spojit s prací v Rádiu Junior na plný úvazek. Ale nemám obavy, protože svěřuji toto své "dítě" do dobrých rukou své nástupkyně a celého našeho týmu“, řekla Zora Jandová.

Na post ředitele regionálních studií ČRo Hradec Králové a ČRo Pardubice z rodinných důvodů pak rezignoval Pavel Kudrna. Řízením obou východočeských rozhlasových studií je pověřen s účinností od 1. ledna 2017 Jan Menger, ředitel Regionálního vysílání ČRo. Nový ředitel ČRo Hradec Králové a ČRo Pardubice vzejde z otevřeného výběrového řízení, které Český rozhlas vyhlásí ještě v první polovině prosince letošního roku.

„Děkuji Jiřímu Mejstříkovi, Zoře Jandové i Pavlu Kudrnovi za jejich dlouholetý přínos pro Český rozhlas a za práci, kterou zde za dobu svého působení ku prospěchu rozhlasu odvedli. Všech si profesně i lidsky velice vážím a přeji jim v jejich dalším soukromém i pracovním životě hodně úspěchů,“ uvedl generální ředitel ČRo René Zavoral.

Kateřina Konopásková je absolventkou Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy. Ještě před listopadem 1989 nastoupila do redakce Týdeníku Rozhlas a od roku 1991, kdy vzniklo vydavatelství Radioservis, a.s., zde působila na různých postech - od tajemnice redakce, obchodní ředitelku, ředitelku společnosti či předsedkyni představenstva. Pod jejím vedením se stal Radioservis největším producentem mluveného slova na českém trhu a jedním z největších českých vydavatelů CD v České republice.

Šárka Fenyková působí v médiích od roku 2002. Začínala jako moderátorka brněnského Rádia Petrov, v květnu 2014 přišla do Českého rozhlasu, kde působila jako redaktorka zpravodajství a publicistiky ČRo Brno, moderátorka a editorka Rádio Česko a v posledních letech se věnovala vedení programu Rádia Junior, pro které v současné době moderuje a připravuje řadu pořadů.

Spustit audio