Český rozhlas hlásí rekordní počet nominací v anketě Křišťálová Lupa

4. říjen 2018

Šest nominací v anketě Křišťálová Lupa získaly tři projekty Českého rozhlasu. Zpravodajský server iROZHLAS.cz, Ježíškova vnoučata a Projekt '68 hlásí po dvou nominacích v pěti kategoriích ankety Křišťálová Lupa 2018 – Cena českého Internetu. Hlasovat pro jednotlivé projekty lze do 1. listopadu, slavnostní vyhlášení výsledků se uskuteční 22. listopadu.

V kategoriích Cena popularity a Zpravodajství a publicistika byl nominován zpravodajský server iROZHLAS.cz. V sekcích Veřejně prospěšná služba – Cena České televize a Projekt roku zaujímá místo charitativní počin Českého rozhlasu Ježíškova vnoučata. V poslední zmíněné sekci byl nominován i Projekt ´68, kterým Český rozhlas připomněl 50. výročí srpnové okupace. Součást tohoto projektu – rozšířená realita, která posluchačům umožnila vstoupit přímo do roku 1968 pomocí speciální aplikace, se navíc dostala do užšího výběru v kategorii Obsahová inspirace.

„Jsem velice rád za rekordní počet nominací projektů Českého rozhlasu jak z řad veřejnosti, tak odborné poroty. Již samotné nominace jsou uznáním a poděkováním všem kolegům, kteří se na projektech podíleli či stále podílejí,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Anketa Křišťálová Lupa 2018 – Cena českého Internetu oceňuje nejoblíbenější a nejzajímavější projekty a služby českého Internetu za rok 2018. Třináctý ročník nejvýznamnější internetové ankety pořádá server o českém internetu Lupa.cz.

Spustit audio