Český rozhlas má novou mobilní aplikaci pro Radio Wave

26. duben 2016

Český rozhlas spustil mobilní aplikace v operačních systémech Android a iOS pro Radio Wave, stanici Českého rozhlasu pro mladé nekonformní posluchače. Uživatelé tak mohou na svých mobilních zařízeních poslouchat živé vysílání Radia Wave, sledovat videostream z vysílacího studia, stahovat si pořady, číst novinky a využívat další funkcionality.

„Nové aplikace pro Radio Wave jsme vybavili moderními doprovodnými službami, kterými multimedializujeme rozhlasový program na webu i v digitálním rozhlasovém vysílání DAB+. V nové aplikaci můžete sledovat moderátory Radia Wave a hosty ve studiu, v audioarchivu si poslechnete nebo nahrajete na později váš oblíbený pořad, notifikace vás upozorní na pořad, který jste si zvolili v programu a v aplikaci můžete také nahrát a poslat ‚audiovzkaz‘ Radiu Wave. Aplikace jsou nativní pro iOS i Android. V krátké době plánujeme spustit podobné aplikace také pro další stanice Českého rozhlasu,“ uvedl ředitel Nových médií Českého rozhlasu Alexandr Pícha.

Mobilní aplikace Radia Wave pro operační systémy iOS a Android vyvinul Český rozhlas ve spolupráci se společností Flow Media. Aplikace mají jednoduché intuitivní ovládání a v současnosti poskytují nejširší spektrum služeb ze všech mobilních aplikací svého druhu na českém trhu.

Uživatelé mají k dispozici celou řadu nových a užitečných funkcionalit, mezi něž patří například možnost volby přehrávání ve vysoké nebo datově úsporné kvalitě či zobrazování názvu poslouchaného pořadu, jména interpreta a názvu poslouchané skladby. K dispozici je také fotografie moderátora vysílaného pořadu, program stanice na aktuální a nadcházející den, zaslání upozornění na zvolený program a audioarchiv jednotlivých pořadů s možností nahrání playlistů odehraných písniček. Uživatelé ocení i možnost sledování novinek, recenzí a dalších článků Radia Wave a odesílání textových vzkazů či fotek. Aplikace také umožňuje nastavit čas svého vypnutí.

Aplikace jsou ke stažení zdarma v online obchodech App Store a Google Play. Všechny mobilní aplikace Českého rozhlasu jsou k dispozici také na internetové adrese mobil.rozhlas.cz.

Spustit audio