Český rozhlas oslaví Den dětí na Zlín film festivalu s posluchači i hvězdami

30. květen 2017

Písničky, divadlo, večerní koncert i živé vysílání přináší Den s Českým rozhlasem na 57. Mezinárodním festivalu filmů pro děti a mládež ve Zlíně. Program je určen nejen pro rodiny a děti. 1. června se na náměstí Míru představí Rádio Junior, Český rozhlas Dvojka a Radiožurnál.

„Tvorba pro děti je jednou z priorit Českého rozhlasu, usilujeme o její rozvoj na všech úrovních.
I proto jsme již tradičně partnerem Mezinárodního festivalu pro děti a mládež ve Zlíně. Těším se na nové filmy, na setkání s tvůrci a v neposlední řadě na program všech našich stanic, které se festivalového dění účastní,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Rádio Junior bude v centru dění již v předstihu, a to od úterý 30. května. Vysílat bude živě z mobilního studia přímo z náměstí každý den až do pátku 2. června od 16 do 18 hodin. Návštěvníci se mohou stát součástí vysílání. Na 1. června si stanice připravila dva zábavné programy. „Ráda bych pozvala na program Rádia Junior v rámci Dne s Českým rozhlasem. V dopoledním divadelním představení „Rádio Junior na cestách“ dětem prozradíme, jak vznikají některé z oblíbených rubrik: Pro slepičí kvoč, Zapiš si to za uši nebo Děsdějepis. Odpoledne pak na pódiu vystoupí moderátoři a zpěváci Jana Rychterová, Petr Ševčík, Zora Jandová a kouzelník Richard Nedvěd,“ sdělila Šárka Fenyková, pověřená vedoucí Rádia Junior.

V rámci Dne s Českým rozhlasem vystoupí v 17 hodin na náměstí Míru velmi populární kapela Kašpárek v rohlíku. K večerní pohodě rovněž přispějí koncerty pod hlavičkou Českého rozhlasu Dvojky, kdy od 19 do 20 hodin zazpívá Jaroslav Uhlíř, který předá štafetu Marku Ztracenému. Ten svým vystoupením ve 21.30 Den s Českým rozhlasem ukončí. Program bude moderovat Jakub Voříšek.

Na náměstí Míru se představí také Radiožurnál, který odtud bude mezi 9. a 13. hodinou vysílat živě. Přenos z R-streamu odstartuje pravidelný pořad Host Lucie Výborné, tentokrát s hercem Arnoštem Goldflamem. Na návštěvníky čeká mnoho další zábavy v podobě výtvarných dílen, soutěží a her.

Akce je po celý den zdarma.

Spustit audio