Český rozhlas Ostrava zve na druhý ročník Evropského cyklistického pikniku na Trojmezí

18. červen 2015

Opět po roce Český rozhlas Ostrava spolupořádá pro všechny fanoušky cyklistiky akci s názvem Evropský cyklistický piknik na Trojmezí. Tři státy, tři trasy, tři rozhlasové stanice. Akce se uskuteční v sobotu 20. června od 9:00 v okolí Trojmezí u obce Hrčava.

Český rozhlas Ostrava zve všechny, kteří rádi aktivně tráví volný čas s rodinou nebo známými, na akci II. Evropský cyklistický piknik. Ta se koná pod společným vedením tří rozhlasových stanic: Českého rozhlasu Ostrava, Polskie Radio Katowice a RTVS Rádio Regina Bánská Bystrica. Cílem je prezentace kultury jednotlivých národů, popularizace cyklistiky a cykloturistiky, propagace zdravého stylu života, aktivního odpočinku a rekreace v rámci cyklistické akce. Účast na akci, která nabídne soutěže a bohatý kulturní program, je zdarma.

Cyklisté si mohou projet na kole dle obtížnosti jednu ze tří tras, které vedou přes Česko, Slovensko a Polsko. Trasy jsou stanoveny tak, aby se akce mohly zúčastnit i rodiny s malými dětmi. Na kontrolních stanovištích na každé ze tří stran získají do zvláštního cyklistického pasu razítko. Čtvrté razítko pak získají po vjezdu na Trojmezí. Minimum tři razítka opravňují k účasti v soutěžích o ceny, které proběhnou přímo na Trojmezí během hodnocení akce. Na místě nebude chybět ani bohatý doprovodný program – hudební vystoupení, stánky s regionální kuchyní, lidová řemesla a soutěže.

Na území České republiky akce začíná v 9.00 hodin v obci Hrčava blízko Trojmezí. Zde bude stát stan Českého rozhlasu Ostrava. U něho cyklisté získají veškeré informace, drobný dárek, také razítko do cyklistického pasu. Na místě se rovněž mohou zúčastnit soutěží o hodnotné ceny. Hodnocení celé akce se uskuteční na Trojmezí v 15.30 hodin. Akci pak na hranici tří států od 16:00 uzavře hudební zábava.

Akce se promítne také do vysílání Českého rozhlasu Ostrava. V místě konání totiž bude satelitní přenosový vůz. „Posluchačům nabídneme během dne reportážní vstupy. Odpoledne pak posluchači uslyší i rozhovory s legendami silniční cyklistiky. Zpovídat budeme ale i samotné účastníky pikniku,“ řekl k vysílání z místa konání Richard Piskala, vedoucí programu Českého rozhlasu Ostrava.

„Ostravské studio Českého rozhlasu se samozřejmě rádo připojilo ke spolupráci se sousedními veřejnoprávními médii. Zvláště v případě takto velké akce, ze které se po prvním loňském ročníku již stává tradice. Jsme rádi, že můžeme veřejnosti nabídnout smysluplné spojení kulturních, sportovních i místních společenských aktivit,“ doplnil Josef Podstata, ředitel Českého rozhlasu Ostrava.

Veškeré informace, pravidla a především mapy tras najdou zájemci už nyní na internetových stránkách Českého rozhlasu Ostrava - ostrava.rozhlas.cz.
Český rozhlas Ostrava naladí posluchači na frekvencích: REGION 99,0 FM * Ostravsko 107,3 FM * Těšínsko 105,3 FM * Opavsko 102,6 FM * Bruntálsko 95,5 FM nebo také na internetových adresách: http://www.rozhlas.cz/iradio/zive_regionalni a www.play.cz/cesky-rozhlas-ostrava.

Spustit audio