Český rozhlas podepsal deklaraci o spolupráci s VLTAVA – LABE – PRESS

16. duben 2014

Český rozhlas ve středu 16. dubna 2014 podepsal deklaraci o spolupráci s vydavatelstvím VLTAVA – LABE – PRESS, a.s. Spolupráce se bude odvíjet především v oblasti regionálního zpravodajství a společných projektů.

Deklarace je podepsaná na období let 2014 a 2015. Zástupci ČRo a VLP budou jednotlivé projekty rozpracovávat na dalších pracovních jednáních.

„Český rozhlas a jeho stanice jsou stejně jako regionální Deníky vnímány jako důvěryhodný nosič informací. Naši redaktoři v krajích mají stejně jako redaktoři regionálních Deníků ke svým posluchačům, potažmo čtenářům, blízko. Chceme proto spolupráce využít pro ještě obsáhlejší a objektivní informování občanů v regionech,“ prohlásil generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan.

„Vydavatelství VLP působí v regionech již od roku 1991 a je tradičním mediálním domem. Zejména v regionech jsou naše deníky i krajské stanice Českého rozhlasu součástí rodin a právě této skutečnosti chceme využít k nacházení společných projektů, které nabídnou čtenářům i posluchačům ještě atraktivnější obsah,“ říká předsedkyně představenstva a generální ředitelka VLP Jitka Bosáková.

Podpisu deklarace se zúčastnili také ředitelé regionálních studií ČRo a ředitelé regionů VLP, a.s. Regionální Deníky čte denně 774 tisíc lidí, regionální vysílání ČRo poslouchá 842 tisíc posluchačů každý týden.

Spustit audio