Český rozhlas podepsal memorandum o spolupráci s ministerstvem školství

19. srpen 2014

Česko žije vzděláváním - tento společný projekt ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy a Českého rozhlasu dnes svým podpisem memoranda stvrdili ministr školství Marcel Chládek a generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan. Hlavním cílem spolupráce MŠMT a ČRo je rozšíření možností propagace českého školství směrem k veřejnosti.

„Je řada témat, o kterých se v poslední době hovoří, a to například povinná maturita z matematiky nebo rok technického vzdělávání, který připadne na rok 2015,“ říká ministr školství s tím, že pořady Českého rozhlasu mohou pomoci jednoduchou formou informovat nejenom studenty, ale i rodiče a pedagogy o novinkách v českém vzdělávacím systému.

„Spolupráci s ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy vítám, protože máme mnoho společných témat, zejména pro vysílání naší stanice Junior. MŠMT může naopak využít naše vzdělávací programy, jakým je například Čtenářský deník,“ říká Peter Duhan, generální ředitel Českého rozhlasu.

První společný počin obou institucí bude realizován již v září. Tématem je bezpečnost dětí. Právě v září totiž u dětí dochází statisticky k nejvíce zraněním.

Český rozhlas
Mgr. Kateřina Moravcová, MBA
vedoucí oddělení komunikace

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
MgA. Klára Bílá
tisková mluvčí

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace