Český rozhlas posílil pozici na rozhlasovém trhu

3. srpen 2016

Podle aktuálních výsledků hlavního výzkumu poslechovosti rádií v ČR Radio Projekt za období od 1. 1. – 30. 6. 2016 byl podíl Českého rozhlasu na rozhlasovém trhu 23,2%, což je o 0,8 procentního bodu více než v předchozím období. Pozice veřejnoprávního rozhlasu tedy mírně posílila.

„Z aktuálních výsledků máme největší radost z pokračujícího růstu publika ČRo Plus. V současné době stanici denně poslouchá kolem 56 tisíc posluchačů, což je o 10 tisíc více než v předchozím období a týdenní poslech dosahuje kolem 90 tisíc, což znamená nárůst o 9 tisíc posluchačů. Tento nárůst naplňuje očekávání spojená s přechodem stanice na VKV. Věříme, že ČRo Plus osloví nabídkou hlubšího zpravodajství a publicistiky ještě další posluchače,“ řekl k výsledkům Radio Projektu generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Některou z 21 stanic Českého rozhlasu poslouchalo v daném období 1 milion 595 tisíc posluchačů v průměrném dni. V průměrném týdnu poslouchalo některou z jeho stanic kolem 2 milionů 484 tisíc posluchačů.

Spustit audio