Český rozhlas přichystal na „narozeninovou party“ Karla IV. lasery, světelnou show a koncert

10. květen 2016

Velkolepou oslavou u kyvadla na pražské Letné vyvrcholí v sobotu 14. května od 16.00 hodin projekt Karel je King!, který Český rozhlas připravil k 700. výročí narození Karla IV. Kulaté narozeniny slavného panovníka oslaví rozhlas ve velkém. Na akci, kterou doprovodí světelná a laserová show, vystoupí renomované kapely a dýdžejové jako VR/NOBODY, Never Sol, Néro Scartch, Sifon, Aid Kid či Floex.

„V rámci projektu Karel je King! představovaly stanice Českého rozhlasu v průběhu uplynulého měsíce unikátní nové formáty – seriál parodií populárních televizních pořadů se známými osobnostmi v hlavních rolích, osmidílnou sadu humorných mystifikací ve stylu České sody nebo audiotaháky nabízející pikantní a málo známá fakta ze života a doby Karla IV. Projekt patří v Českém rozhlase k jednomu z kreativních vrcholů letošního roku,“ řekl generální ředitel René Zavoral.

Vedle hudebního programu Český rozhlas ve spolupráci s kreativním studiem Lunchmeat pro narozeninovou party připravil unikátní vizuální show ve formě Tag Tool Jamu, na kterém přední čeští výtvarníci, kreslíři a vizuální umělci ztvární pomocí moderních technologií mimo jiné i svou vizi Karla IV. Oslava vyvrcholí po 22. hodině jedinečným překvapením, které speciálně pro tuto příležitost připravil festival světla Signal. Hudební program potrvá až do půlnoci.

Narozeninovou party pořádá Český rozhlas ve spolupráci Magistrátem hlavního města Prahy, Univerzitou Karlovou, agenturou Czech Tourism a Národním památkovým ústavem. Jednotlivé formáty doplněné články, videi a interaktivní grafikou představuje unikátní multimediální web kareljeking.cz.

Spustit audio