Český rozhlas si udržuje stabilní pozici na rádiovém trhu

5. srpen 2015

Podle aktuálních výsledků hlavního výzkumu poslechovosti rádií v ČR Radio Projekt za období od 1. 1. do 30. 6. 2015 byl podíl Českého rozhlasu na rozhlasovém trhu 22,9%, což je pouze o 0,2 procentního bodu méně než v předchozím období. Pozice veřejnoprávního rozhlasu tedy zůstává stabilní.

Některou z 21 stanic Českého rozhlasu poslouchalo v daném období 1 milion 686 tisíc posluchačů v průměrném dni. V průměrném týdnu poslouchalo některou z jeho stanic kolem 2 milionů 603 tisíc posluchačů.

„Český rozhlas zopakoval výborný výsledek z předcházejícího období a dokazuje, že je silným hráčem na trhu. Velmi mě těší úspěch Radiožurnálu i Dvojky a jsem rád, že posluchači oceňujínaši práci na rozvoji programu a vysílání těchto stanic,“ řekl k výsledkům Radio Projektu generální ředitel Peter Duhan.

Poslechovost nejsilnější stanice ČRo Radiožurnál se z hlediska počtu posluchačů v průměrném dni zvýšila o 10 tisíc na 862 tisíc, což je nejvyšší počet za zhruba desetileté trvání Radio Projektu. V případě ČRo Dvojka došlo k pozitivnímu vývoji v počtu denních posluchačů – zvýšil se o 26 tisíc, o 0,4 procentního bodu vzrostl i podíl Dvojky na rozhlasovém trhu. Zvýšenou pozornost bude Český rozhlas v dalším období věnovat svým regionálním stanicím, kde došlo k mírnému poklesu poslechovosti.

Spustit audio