Český rozhlas spouští nový FM vysílač pro regionální stanici ČRo Plzeň – Karlovy Vary

20. duben 2016

Cheb a okolí má nový FM vysílač. Od středy 20. dubna zajistí místním obyvatelům kvalitnější poslech regionální stanice Českého rozhlasu Plzeň - Karlovy Vary. Vysílač byl spuštěn na kmitočtu 89,5 MHz s výkonem 50 Wattů.

„Regionální vysílání vždy bylo a bude v centru zájmu Českého rozhlasu. Naší ambicí je nabízet posluchačům kvalitní program a také co nejlepší příjem našich stanic,“ uvedl generální ředitel René Zavoral.

Na základě individuálního oprávnění vydaného Českým telekomunikačním úřadem byl nový vysílač spuštěn 20. dubna ve 13:00 z lokality Cheb – Špitálský Vrch.

Český rozhlas Plzeň je regionální rozhlasovou stanicí, která svým signálem pokrývá území západních Čech. Vysílání stanice je zaměřeno především na regionální dění v Plzeňském a Karlovarském kraji, ale má také přesahy do regionu Jihočeského, středních i severních Čech. Nabízí širokou a pestrou nabídku hudebních i slovesných pořadů.

Český rozhlas Plzeň ve všední dny vysílá v odpoledním čase 14:00 - 16:00 hodin paralelní samostatné vysílání zvlášť pro Plzeňský a Karlovarský kraj. Karlovarské studio se v tomto čase začalo v éteru samostatně prezentovat od ledna 2007.

Informace o pokrytí stanice jsou k dispozici na webu Českého rozhlasu v sekci Jak nás naladíte.

Spustit audio