Český rozhlas spouští svůj první původní podcast Zhasni! na téma sex a intimnosti

27. únor 2017

Speciální audio projekt o sexu a intimitě mladých lidí s názvem Zhasni! spouští Český rozhlas od 1. března. První původní podcast z produkce ČRo odkrývá city, vztahy, vášně a touhy mladých lidí a zachycuje dění za dveřmi ztemnělých pokojů. Devítidílná podcastová série Radia Wave zavede posluchače a posluchačky od asexuality přes práh bolesti a smyslové slasti do světa BDSM. Dá jim pocítit erotické napětí mezi partnery během těhotenství, vezme je na lov zážitků přes seznamovací aplikaci nebo zprostředkuje prožitky ze skupinového sexu.

„Podcast Zhasni! je intimním prostorem, kde se otevřeně mluví o tom, co si obvykle necháváme pro sebe, nikdo tu není za svá slova a činy souzen. Bezprostřední autentická vyprávění zachycená pouze ve zvukové podobě a uživatelsky komfortní dostupnost jednotlivých dílů napříč všemi platformami představují poprvé v České republice podcast jako svébytný mobilní audio formát tak, jak si ho oblíbilo zejména zahraniční publikum. Český rozhlas tímto pilotním projektem reaguje i na měnící se návyky mladých posluchačů, pro které právě audio obsah dostupný kdykoliv a kdekoliv představuje praktický a stále častěji vyhledávaný způsob poslechu rádia,” uvádí šéfproducentka Kreativního HUBu Českého rozhlasu Edita Kudláčová.

Příběhy a zpovědi protagonistů Zhasni! zaznamenali tvůrci a tvůrkyně s výrazným autorským rukopisem a zkušeností s filmovým i rozhlasovým dokumentem - Tereza Nvotová, Roman Štětina, Bohdan Bláhovec, Johana Švarcová a Daniel Moravec - kteří spolupracovali se stejně osobitými sounddesignéry – Stanislavem Abrahámem, Dominikem Gajarským, studiem Needles a Martinem Ožvoldem. Výsledný tvar tak balancuje na pomezí dokumentární tvorby a zvukového experimentu. Dramaturgyní série je Brit Jensen.

Český rozhlas vůbec poprvé přichází s obsahem určeným v první řadě k poslechu online. Navazuje tím na vyzkoušenou práci s už odvysílaným materiálem a posouvá ji dál směrem k současným trendům v distribuci audií. Projekt Zhasni! má mimo jiné v českém prostředí otestovat možnosti podcastingu, tedy pravidelného automatického odběru audiozáznamů především do mobilních zařízení a jejich poslech on demand, podle chuti a časových možností uživatele.

Zhasni! vyrobil Kreativní HUB Českého rozhlasu - šéfproducentka Edita Kudláčová, producenti Damian Machaj, Robert Candra, Markéta Kaňková - ve spolupráci s Radiem Wave - Ivou Jonášovou, Bárou Šichanovou, Jakubem Zemanem, Zuzanou Rejchovou, Jaroslavem Pokorným a Bárou Linkovou.

Poslech a přihlášení k odběru je možné na zhasni.cz, kde lze také najít související materiály – rozhovory, fotky, videa nebo texty od výrazných českých literátů.

Spustit audio