Český rozhlas vybudoval nová studia v Parlamentu

9. leden 2015

Technici vybudovali koncem roku 2014 nová studia v Poslanecké sněmovně i Senátu. Jejich modernizace zjednoduší a vylepší práci zpravodajů Českého rozhlasu. Mezi důležité inovace patří mimo jiné nahrazení analogové technologie novým digitálním systémem.

„Studia Českého rozhlasu v obou komorách Parlamentu prošla výraznou modernizací. Technici při ní vyměnili třiadvacet let starou analogovou technologii za digitální systém DHD, který se skvěle osvědčil například i v našich regionálních studiích. Kompletní rekonstrukce studií přispěje ke zkvalitnění zpravodajství a podpoří tím i plnění veřejnoprávní služby Českého rozhlasu,“ řekl generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan.

Pro studia byl také navržen nový specifický nábytek. Kromě dvou počítačů jsou ve studiích jako záznamová zařízení použity také tři tzv. Card Recordery Fostex UR-2, na které je kontinuálně zaznamenáváno jednání Poslanecké sněmovny či jednotlivých výborů. Záznam díky nové technologii běží i v momentě, kdy se ze studia živě vysílá nebo když se v něm předtáčí rozhovory.

Spustit audio