Český rozhlas vyhlašuje soutěž o nejlepší znělku mezinárodní rozhlasové soutěže Concertino Praga

4. prosinec 2018

Pro všechny dětské soubory libovolného složení je určena nová soutěž Českého rozhlasu o nové provedení znělky mezinárodní rozhlasové soutěže Concertino Praga. Nejvydařenější realizace skladby Andělské přátelství od Václava Adama Michny z Otradovic se na rok stane oficiální znělkou soutěže a autoři dvou nejlepších nahrávek vystoupí na slavnostním koncertu laureátů Concertino Praga v Rudolfinu.

Zážitkem a zároveň i odměnou pro dva nejlepší dětské soubory bude vystoupení na koncertu laureátů Concertino Praga, který se uskuteční v neděli 9. června 2019 v Rudolfinu. Vítězové se zároveň budou moci zúčastnit komentované besedy s laureáty soutěže a samotného koncertu.

Mezinárodní rozhlasová soutěž Concertino Praga, jejímž organizátorem je Český rozhlas, je určena začínajícím mladým talentům. Soutěž je střídavě vypisována v oborech housle, klavír, violoncello a harfa, dechové nástroje a komorní hra v obsazení od dua až kvinteto. Vrcholem je každoročně koncert laureátů v Praze, absolutnímu vítězi vydává Český rozhlas vlastní profilové CD.

Nahrávky je možné do soutěže přihlašovat až do konce ledna 2019. Více informací naleznete na concertino.rozhlas.cz.

Spustit audio