Český rozhlas získal zastoupení ve vrcholném orgánu EBU

7. prosinec 2018

Český rozhlas získal zastoupení ve vrcholném orgánu Evropské vysílací unie (EBU). Ředitel Techniky a správy ČRo Karel Zýka byl zvolen do představenstva nově založené společnosti s názvem Eurovision Services S. A, jež bude zaštiťovat komerční aktivity Evropské vysílací unie.

„Český rozhlas znovu potvrdil, že zaujímá v EBU silnou pozici a patří k respektovaným evropským vysílatelům. EBU stála před zásadní otázkou, jestli bude dál sázet na jistotu a konzervativnost, nebo se stane větším dravcem v evropském mediálním světě. I za podpory Českého rozhlasu zvolila možnost druhou, která je podle mého názoru správná. Projekt Athena znamená oddělení komerčních aktivit EBU od služeb členských organizací do samostatné dceřiné společnosti,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral a místopředseda Rozhlasového výboru EBU, který je hlavním statutárním orgánem pro evropské veřejnoprávní rozhlasy.

Cílem projektu Athena a této zásadní změny ve fungování Evropské vysílací unie je potřeba být mnohem flexibilnější a dynamičtější při realizaci komerčních aktivit na stále dravějším evropském i světovém mediálním trhu. Český rozhlas tuto iniciativu podpořil a patřil k evropským veřejnoprávním vysílatelům, kteří prosazovali implementaci projektu.

Spustit audio