Český rozhlas zve na osobnosti a bohatý program na veletrhu Svět knihy 2017

9. květen 2017

Setkání s herci, rozhlasovými autory, soutěže a autogramiády. Bohatý program přichystal Český rozhlas pro návštěvníky mezinárodního knižního veletrhu a literárního festivalu Svět knihy. Společnou expozici Českého rozhlasu a vydavatelství Radioservis najdou návštěvníci od 11. do 14. května v levém křídle Průmyslového paláce na výstavišti v Praze-Holešovicích.

Audioknihy a genius loci v literatuře. Letošní témata veletrhu Svět knihy Praha najdou svůj odraz nejen ve vizualizaci stánku Českého rozhlasu, ale také v rámci doprovodných programů v sálech. Ve čtvrtek 11. května se mohou návštěvníci zapojit do besedy s moderátorem a publicistou Václavem Žmolíkem, páteční dopoledne bude patřit Rádiu Junior. Na malé i velké čeká setkání s moderátory, soutěže, exkurze do světa pohádek, a pohled do zákulisí natáčení příběhů pro děti. Genius loci v literatuře představí moderátor Tomáš Černý a novinářka a cestovatelka Pavla Jazairiová. Kniha „Příběhy“ totiž zavádí čtenáře hned na tři kontinenty.

Jak by svět vypadal v roce 1964, kdyby 2. světovou válku vyhrálo nacistické Německo? S námětem tzv. alternativní historie přišel novinář a spisovatel Robert Harris v románu "Otčina". Dramatizaci prózy v podobě pětidílného seriálu představí herci Igor Bareš, Tereza Dočkalová a režisér Aleš Vrzák.

Sobota začne vážně i nevážně při povídání spisovatele a kastelána Jiřího Holuba a výtvarníka Juraje Martišky, Hosty besedy o audioknize „Divoké labutě" budou herečka Hana Maciuchová a režisér Aleš Vrzák a milovníci českého genia Járy Cimrmana se mohou těšit na setkání se Zdeňkem Svěrákem a dalšími členy souboru a novou audioverzi knihy vydané u příležitosti 50. sezony divadla.

Sobotní odpoledne pak bude patřit anketě Neviditelný herec, setkání mimořádných a úspěšných interpretů Taťjany Medvecké, Dany Černé a Daniely Kolářové a představení letního projektu Vltavy „Léto s Haškem a Švejkem“ v podání Oldřicha Kaisera a Dáši Vokaté

„Jsme rádi, že se i pro letošní rok podařilo zajistit zajímavý program. Vždy vychází z nabídky vydavatelství Radioservis, a tak si návštěvníci veletrhu mohou CD a knihy zakoupit a nechat si je hned od svých oblíbených autorů podepsat, ať již na stánku nebo při programu v sálech“, doplňuje Radim Kolek z vydavatelství Radioservis.

Z veletrhu připraví Český rozhlas hned dva přímé přenosy: ve čtvrtek 11. května odvysílá Český rozhlas Vltava Mozaiku a v pátek se posluchači mohou těšit na Kávu o čtvrté Českého rozhlasu Dvojka.

Podrobný program v sálech, ale i na stánku Českého rozhlasu na veletrhu Svět knihy 2017 najdete zde.

Spustit audio